Zajmović ekspresno napustio Srbiju i otišao na daleki put
Nakon što je napustio Velež, Dženan Zajmović je otišao u Srbiju, ali nije se tamo dugo zadržao.

U Surdulici nije dugo ostao

Zajmović ekspresno napustio Srbiju i otišao na daleki put · Zvanično

E. Ganibegović

Devetog dana 2023. godine objavljeno je da Dženan Zajmović napušta FK Velež. Samo dan kasnije pridužio se Radniku iz Surdulice, no ni ta saradnja nije bila duga vijeka.

U suštini, Zajmović nikada zvanično nije ni postao igrač Radnika. S ovim klubom otišao je na pripreme u Antaliju, te ih je i napustio i otusnuo se na daleki put.

Bh. fudbaler novi je član uzbekistanskog kluba Sogdiana, člana elitnog ranga fudbala u toj zemlji.

Kako nam je potvrđeno, potpisao je ugovor na godinu dana, te će se u Uzbekistanu zadržati najmanje do narednog januara.

Što se tiče Radnika iz Surdulice, on je postigao načelni dogovor, no sve se u zadnji čas promijenilo, te se naš fudbaler odlučio da sreću potraži u Aziji.

Ove sezone je Zajmović nastupio 18 puta u dresu Veleža, te je postigao šest golova - pet u Premijer ligi i jedan u Kupu Bosne i Hercegovine.

Oglasi

Sezona u Uzbekistanu tek počinje u januaru, tako da će sa svojim novim klubom krenuti "od nule". 

Upravo je Kup Bosne i Hercegovine njegovo najdraže takmičenje s obzirom da ga je osvajao sa Željezničarom 2018. i s Veležom 2022. godine, te su mu to dva jedina trofeja u karijeri.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Podsjetimo, Zajmović je dijete Željezničara, a u karijeru je igrao još za Lokomotivu Zagreb, Sesvete, Travnik, ponovo Željezničar, Poli Iasi u Rumuniji prije dolaska u Velež u ljeto 2021. godine.

Najdublji trag ostavio je u Veležu kada su u pitanju postignuti golovi, 17 na 54 utakmice, utakmicu više, no osam golova manje upisao je u Travniku, dok je u dreus Željezničara na 65 mečeva 12 puta pogađao i osam puta asistirao.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
nemere igrat ni u surdulici liga nam je propala nacisto cetrdeseti smo u evropi dno dna
3 4
nakopitam
Ljudi cim su vidjeli da kloc ne zna osnove savremenog fudbala, otjerali ga. To je sasvim normalno za fudbalere iz nase drzave koji uce od propalica koji sebe nazivaju fudbaslki treneri ili ucitelji. Da bi nas fudbal napredovao potrebno je otvoriti skole fudbala u kojima ce raditi iskljucivo i SAMO STRANCI jer u BiH ne postoji niti jedan jedini fudbalski strucnjak.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi