Beganović: Slobodu ne smije niko olako shvatiti
FOTO: E. Dindić

Prvotimac tuzlanskog tima u razgovoru za SportSport.ba

Beganović: Slobodu ne smije niko olako shvatiti · Intervju

H. Zilić

FK Sloboda sjajno je otvorio novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Tuzlaci su nakon nepotpunog četvrtog kola lideri na tabeli sa deset bodova iz četiri kola, nemaju poraz i igraju vrlo dobar fudbal, što je svakako pozitivno iznenađenje za sve ljubitelje fudbala u Bosni i Hercegovini.

Jedan od najboljih fudbalera tima sa Tušnja je Dženis Beganović (25), koji je izdvojio svoje vrijeme za SportSport.ba, a razgovarali smo o sjajnom startu Slobode, novoj sezoni PLBiH, ali i dotakli se još nekih zanimljivih tema.

Za početak smo Beganovića upitali da prokomentariše feenomenalan start sezone tuzlanskog tima.

"Mi smo prvi. Četiri utakmice tri pobjede. Neki bi rekli da nisu bili teški protivnici, ali vidjeli smo iz ostalih mečeva da to nisu lagani protivnici", rekao je Beganović, zatim se dotakao i svoje trenutne forme:

"Zadovoljan sam svojim igrama, ali naravno kako se kaže uvijek može bolje. Tek je početak sezone, nadam se da će biti još bolje što bi svakako bila velika stvar za mene, ali i za klub."

Oglasi

Sloboda je pokazala kvalitet i niko je ne smije olako shvatiti, naglašava prvotimac tima sa Tušnja.

"Znamo kakvu ekipu imamo. Niko Slobodu ne smije olako shvatiti. Pokazali smo u prve četiri utakmice da znamo odigrati jako dobar fudbal. Naša timska igra, kolektiv i atmosfera u svlačionici je najveće oružje."

Zanimljiv je pogled na tabelu Premijer lige BiH. Pored Slobode u vrhu je i Tuzla City.

"To je stvarno nešto što čini Tuzlu boljom. Nije mala stvar to za bilo koji grad pa tako i Tuzlu. Imati dva kluba u vrhu tabele je velika stvar."

Oglasi

Velež sjajno igra u Evropi. Beganović je iskoristio priliku da čestita Rođenim.

"Želim iskoristiti priliku da čestitam Veležu na igrama u Evropi jer stvarno je to velika stvar za bh. fudbal generalno. Želim im mnogo sreće protiv Elfsborga da ih prođu, a onda jako protiv Feyenoorda, svi se iskreno nadamo da će Velež doći do te play off utakmice."

Prognoze za novu sezonu? Koliko Sloboda može i da li su se ambicije povećale nakon sjanog starta?

"Rano je govoriti, prognozirati, isticati neke favorite. Vidimo da se sve ekipe bore. Mi ćemo pokušati iskoristiti dobru atmosferu i dobro stanje u klubu. Vjerujemo u naš kolektiv, igramo svaki meč kao da je zadnji i nadam se najboljem do kraja sezone."

Oglasi

Neke ekipe koje su godinama u vrhu bh. fudbala, imaju loš start sezone.

"Ostale ekipe će sigurno probati iskoristiti loš start Borca, Sarajeva, ovi nekih ekipa koje su godinama u vrhu bh. fudbala i mi ćemo probati iskoristiti probleme tih klubova, ali vjerujem da će i oni doći u pravi ritam, duga je sezona, tako da nas sigurno očekuje dosta neizvjesnosti."

Sloboda igra sjajno, možda i neki igrači Slobode budu na radaru selekotra Peteva? Jesi li potajno razmišljao o toj situaciji?

"Ko god igra u ovoj ligi to mu je san. Na meni je da se fokusiram na igre, a ostalo ćemo vidjeti vremenom."

Sloboda igra drugačiji fudbal nego ranije, a sada je očkuje meč protiv Veleža.

"Vidjeli smo protiv Širokog da smo napadali. Prve četiri utakmice smo bili dominantni. Pokušat ćemo i protiv Veleža odigrati slično i doći do još jednog pozitivnog rezultata.

Navedeni rezultati su dobar znak za Slobodu ističe za kraj Beganović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ovaj start sezone je dobar znak da klub ide u prvom smjeru, momci daju maksimum. Vidjeli smo protiv Širokog da je bila utakmica takmičarska. Mislim da nas sve može radovati trenutna situacija, ali na nama je da nastavimo u ovom i još jačem ritmu."

Dženis Beganović je u uvodna četiri kola postigao dva gola za Slobodu, a na terenu je proveo ukupno 320 minuta.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
Druze nije nikakca uvreda ni provokacija ali dobili ste 3 ubjedljivo najgore ekipe u ligi minimalnim rezultatom 1:0/2:1.U te 3 utakmice svirano vam 2 penala,1 je nepostojeci.I odigrali ste kuci sa skroz slabim Sirokim nerjeseno 0:0mNez sta se sad dizete kao da ste prvi u 30.kolu a ne u nepotpunom 4.Sloboda mi je do prosle godine vazda bila gotivna ekipa ali poslije onog uvlacenja Vici,ni malo.7 mjesto plafon.Nego molite vi Boga da ce Husic dici ruke od Tuzle i vratiti se vama,u suprotnom naredni 20 godina sredina tabele/zona ispadanja/2.liga
21 15
Husrefbeg22
... olako shvatiti. Beganovicu mogao bi ti malo prelistati gramatiku bosanskoga jezika za osnovne skole. Nije olako vec olahko.
3 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti