Sezona koju će pamtiti po lijepom: Dženis Beganović stigao do duple krune

Sa Grbavice otišao u daleki Tadžikistan

Sezona koju će pamtiti po lijepom: Dženis Beganović stigao do duple krune

Samir Mlaćo

Kada je odlazio sa Grbavice, mnogima nije bilo jasno šta se desilo sa Dženisom Beganovićem.

Beganović je napustio Željezničar nakon isteka ugovora, odnosno dvije strane nisu dogovorile nastavak saradnje, a 27-godišnjak je zatim dobio poziv kojem se vjerovatno ni sam nije nadao.

Brzo je realizovao transfer u daleki Tadžikistan, tačnije FC Istiqlol iz Dušanbea, glavnog grada te zemlje.

Sigurno ni sam nije znao šta ga čeka, ali sada kada pogleda ovaj izazov, definitivno je napravi pravi potez. U Azijskoj Ligi prvaka imao je priliku igrati protiv Portugalca Cristiana Ronalda, a sa svojim klubom sada je osvojio duplu krunu.

Najprije je njegov tim osvojio nacionalni Kup, i to deseti put u historiji.

U finalnoj utakmici u gradu Kulobu njegov Istiqlol savladao je Ravshan nakon jedanaesteraca.

Oglasi

«ИСТИҚЛОЛ» БА ДУШАНБЕ БАРГАШТ ПАС АЗ ВОХУРИИ ДАВРИ ЧОРУМИ МАРҲИЛАИ ГУРӮҲИИ ЛИГАИ ЧЕМПИОНҲОИ ОСИЁ БО ТИМИ «АЛ-ДУҲАЙЛ», ...

Posted by FC Istiklol Dushanbe on Tuesday, November 28, 2023

Završilo je 4:2, a Beganović je pružio kvalitetnu partiju. Bio je precizan u penal seriji, te na kraju sa saigračima imao razloga za slavlje. Mjesec dana kasnije Istiqlol je potvrdio naslov prvaka u prvenstvu.

Tri kola prije kraja sezone ima nedostižnu prednost i Beganović uzima još jedan trofej.

Beganović ugovor ima do ljeta naredne godine, a pripreme za novu sezonu počinju sredinom januara naredne godine. Postoji mogućnost da potpiše i novi ugovor, s obzirom da su čelnici kluba iz Tadžikistana itekako zadovoljni onim što je pružio bh. internacionalac.

Pored Željezničara i kluba iz Tadžikistana čiji je i trenutno član, Beganović je nastupao za FK Sloboda, FK Tuzla City, SC Znojmo, Kom Podgorica, NK Metalleghe BSI...

I dok Beganović osvaja trofeje, u FK Željezničar itekako teška situacija. Nogometaši koji su dovedeni kao pojačanja apsolutno su razočarali, pa je sigurno da je mjesta za Beganovića, ali i Harisa Hajdarevića koji je otišao u Super ligu Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi