Željezničar odradio posljednji trening pred Dinamo: Atmosfera sjajna, igrači spremni

Utakmica se igra sutra sa početkom u 20:30

Željezničar odradio posljednji trening pred Dinamo: Atmosfera sjajna, igrači spremni

Haris Zilić

Ostalo je manje od 24 sata do prve utakmice prvog pretkola Konferencijske lige između Željezničara i Dinamo Minska koja se sutra igra na stadionu Grbavica sa početkom u 20:30.

Željezničar je večeras na stadionu Grbavica odradio zvanični trening pred utakmicu. U timu vlada dobra atmosfera i svi željno iščekuju sutrašnju utakmicu pred prepunim tribinama Grbavice.

Navijači Željezničara su najavili spektakl sutra na tribinama što će svakako biti vjetar u leđa igračima Željezničara.

Nermin Bašić i stručni štab večeras su odradili i posljednje zamisli pred utakmicu i vjeruju da njihov tim može do pozitivnog rezultata u prvom meču.

Opis nije dostupan.

U Plavom salonu jutros je održana i press konferencija sarajevskog kluba, a Nermin Bašić je imao šta da kaže pred sutrašnju utakmicu protiv bjeloruskog kluba.

Oglasi

"Jedva čekamo da počne utakmica. Imali smo četiri sedmice priprema, da li je bilo dovoljno ili nije vidjet ćemo. Fali nam još nekih stvari, ali šta je tu je. Protivnik znamo da je već odigrao 14 utakmica i da se nalazi na vrhu tabele njihovog prvenstva. Oni su jako dobra i kompaktna ekipa, jako puno trče i daju puno golova. Nekako smo jako teško dobijali te informacije o njima, ali mislim da smo se jako dobro spremili", rekao je Bašić na početku i nastavio.

"Što se tiče moje ekipe moram reći da četiri sedmice jako dobro radimo, jako dobra atmosfera u svlačionici, predani su svi radu i radimo dosta novih stvari na neki drugačiji način što je za igrače bio šok, ali u pozitivnom smislu.

Da li ćemo to uspjeti krunisati odmah u Evropi ne znam, ali sigurno da imamo veliku želju i volju da nešto napravimo. Jedne stvari sam se dotakao jučer na treningu i danas ću, a to je da ne smijemo izgoriti u toj velikoj želji i pred prepunim stadionom. Moramo biti jako disciplinirani, taktički besprijekorni tako da tu sinergiju koju imamo na našoj Grbavici pokušamo sprovesti u djelo na terenu i da igramo kako treba".

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Podsjetimo, duel na Grbavici počinje u 20:30, dok je revanš narednog četvrtka u Azerbejdžanu gdje je Dinamo odlučio da igra domaće utakmice.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
Sretno plavi !!!!
6 0
mitoza
Za!lagati se maksimlno i bez straha. Jednom smo ih dobili i opet ćemo aBd
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi