Musemić je otišao, ali u Igmanu vrlo vjerovatno neće tražiti zamjenu

Ćosić nastavlja voditi tim

Musemić je otišao, ali u Igmanu vrlo vjerovatno neće tražiti zamjenu · Saznajemo

E. Ganibegović

FK Igman Konji potvrdio je kraj saradnje s dosadašnjim šefom stručnog štaba, Husrefom Musemićem, no klub koji će drugu sezonu igrati Premijer ligu BiH vrlo vjerovatno neće tražiti zamjenu za njega.

Jučer je FK Igman Konjic saopštenjem za javnost potvrdio kako je završena saradnja s dosadašnjim trenerom, Husrefom Musemićem.

"FK Igman Konjic zahvaljuje se gosp. Musemiću na dosadašnjem i želi puno sreće i uspjeha u budućem radu", poručili su iz Igmana.

Musemić je bio u pregovorima s FK Sarajevo, pa se vratio da trenira Igman nakon čega su mu se ljudi iz Konjica zahvalili na saradnji.

Kako saznaje SportSport.ba, Igman neće tražiti zamjenu za proslavljenog stručnjaka, nego će se osloniti na snage koje već ima.

Prema našim informacijama, ekipu će kao šef stručnog štaba nastaviti voditi Dženis Ćosić, dosadašnji Musemićev pomoćnik, no svakako da treba sačekati zvaničnu potvrdu.

Oglasi

Ćosić je trenersku karijeru počeo u Olimpiku kojeg je vodio na četiri utakmice 2012. godine, bio je pomoćnik Musemiću i Jarnom u Sarajevu (Musemiću u dva navrata), radio je još u Al-Ahliju, Al-Mussanahu, Al-Shababu, Slobodi iz Novog Grada, Veležu i Tuzla Cityju. 

Musemića što se tiče, čini se da je potpuno otpao iz kombinacija za klupu FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igman je sezonu u Premijer ligi trebao startati 30. jula protiv Željezničara, no ta je utakmica odgođena zbog puta plavih u Baku tog dana.

Petog augusta bi Igman trebao igrati svoju prvu utakmicu u Premijer ligi na gostovanju kod Zvijezde 09, a vidjet ćemo s kojim trenerom na čelu. 

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1659354598
Kad covjek nema obraza,radi iza ledja i ovako zavrsi,nikoga ti vise neces voditi poslije ovoga sto si uradio Igmanu
0 0
papagaj
Hus nema psovanja majki igracima Igmana, nije ti to sarajevo, nema izimanja cifri da igraci igraju, pa bolan malo ti para pa tražiš 3 godine ugovor sa sarajevom da se ogradiš, puta si bio dosta je bolan.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti