Džidić pred komšijski derbi: Atmosfera u ekipi je sjajna, nećemo podleći pritisku!

NK Vis Simm Bau u Banovićima stigao do historijske pobjede

Džidić pred komšijski derbi: Atmosfera u ekipi je sjajna, nećemo podleći pritisku!

S. Mlaćo

Historijska pobjeda je iza NK Vis Simm Bau. Ovaj tim je izborio plasman u Prvu ligu FBiH, te odmah na startu slavio na neugodnom gostovanju u Banovićima protiv Budućnosti (2:3).

Jasmin Džidić i njegovi pomoćnici, te izabranici na terenu našli su svoje mjesto u historiji kluba. Posebna je to bila pobjeda i nagrada za kvalitetan pripremni rad. 

Ipak, u Kosovi, mjestu odakle dolazi ovaj klub, ne žele se vraćati na Budućnost. Već u nedjelju ih čeka duel sa NK TOŠK.

"Atmosfera u ekipi je odlična, mi je želimo zadržati i poslije sutrašnje utakmice. Momci su spremni za ovu posebnu utakmicu gdje smo mi domaćini na terenu TOŠK-a. TOŠK je izgubio u prošlom kolu nakon dvije i pol godine na svom terenu, te je sigurno pritisak na njima. Ova utakmica će mnogo značiti za oba tima", priča Džidić za SportSport.ba.

Da li je prednost TOŠK-a stadion Luke, iako publike neće biti?

"Što se tiče TOŠK-a, znamo da im je publika, odnosno njihovi sjajni navijači, uvijek 12-ti igrač, a naša je prednost što ih sada neće biti. Tu smo 11 na 11, a malo će njima biti lakše jer je to njihov teren, no nećemo podleći pritisku".

Pobjeda u Banovićima ostat će upisana u historiji kluba. Neugodno je to bilo gostovanje, ali sa pjesmom su izabranici ambicioznog Džidića došli kući.

"Ponosan sam na svoje igrače i sve ono što su uradili. Postići tri gola u Banovićima nije lako, znamo da će se teško nositi bodovi iz Banovićima. Analizirali smo utakmicu, pogledali sve dobre i loše stvari, te se sada okrećemo TOŠK-u".

Džidić je u Banovićima napravio veoma hrabar potez. Šansu je pružio i dvojici juniora Karlu Stapiću i Elmedinu Aliću koji su opravdali očekivanja.

"Posjeduju kvaltiet, još uvijek su juniori, a ja vjerujem u njih. Igrat će dok god budu pružali ovakve partije i radili na treningu ovako kako rade".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U Vis Simm Bau ne žele podizati euforiju nakon prve pobjede. Žele biti stabilan prvoligaš.

"Pobjeda u Banovićima dala je cijelom klubu vjetar u leđa, a mi želimo biti stabilan prvoligaš. Bit ćemo tvrd orah za sve protivnike", dodao je na kraju razgovor šef struke NK Vis Simm Bau Jasmin Džidić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi