Massimiliano Allegri dobio otkaz!

Massimiliano Allegri dobio otkaz! · Udarna vijest

M. Šljivak

Massimiliano Allegri više nije trener Juventusa, potvrdio je danas torinski klub.

Juventus je danas objavio kako saradnja sa 51-godišnjim stručnjakom neće biti nastavljena i on će napustiti klub na kraju ove sezone.

Medijima će se povodom otkaza Allegriju na press konferenciji zakazanoj za sutra obratiti predsjednik kluba Andrea Agnelli, koji će objasniti razlog zbog kojih saradnja sa aktuelnim trenerom nije nastavljena.

Max Allegri je na klupu Stare dame došao 2014. godine i samo je nastavio dominaciju u Seriji A koju je pokrenuo njegov prethodnik Antonio Conte.

Uspio je ovaj stručnjak da osvoji pet uzastopnih titula prvaka sa Bianconerima, a ovom učinku je dodao četiri trofeja Kupa i dva Superkupa Italije.

Ipak, nije uspio da odvede Juve do trofeja kojeg svi silno žele - Lige prvaka. Dva puta je igrao finale, ali je oba puta poražen.

Ovaj stručnjak je Juve vodio 269 puta. Ukupno je ostvario 191 pobjedu, 42 neriješena rezultata i 36 poraza i sa timom je dominirao u Italiji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Do kraja sezone Allegri će voditi još dvije utakmice. Protivnici su Atalanta i Sampdoria, a u Genoi će se oprostiti od vođenja ekipe.

Ime nasljednika vjerovatno će biti poznato jako brzo...

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rinaka
Fala kurcu
4 15
Baggio89
Konačno!
9 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi