Kolika je Edin Džeko legenda na Etihadu dovoljno pokazuje današnja objava Manchester Cityja
Edin Džeko danas slavi 38. rođendan.

Ne zaboravljaju ga

Kolika je Edin Džeko legenda na Etihadu dovoljno pokazuje današnja objava Manchester Cityja

E. Ganibegović

Edin Džeko je ikona Manchester Cityja. Legenda je kluba, a to se jasno moglo vidjeti i danas objavom koju je tim s Etihada objavio.

Godine 2011. Edin Džeko je iz Wolfsburga stigao u Manchester City i za četiri i po godine stekao status legende kluba.

Između ostalih, Dijamant je s ovim timom osvojio dva trofeja u Premier ligi Engleske, a naročito se izdvaja onaj 2012. godine.

Tada je City slavio u onoj kultnoj utakmici protiv QPR-a preokretom u zadnjim minutama s 3:2, a Džeko je ušao u igru i pogodio za 2:2 u nadoknadi vremena.

Prošlo je već skoro devet godina otkako je Džeko napustio Manchester City, ali na Etihadu Sarajliju ne zaboravljaju što su i danas pokazali.

Edin Džeko danas slavi svoj 38. rođendan, a Manchester City nije propustio priliku da čestita putem društvenih mreža.

Oglasi

Poželjeli su iz Cityja Edinu Džeki sretan rođendan, a on se javio u komentarima i zahvalio se, što je izazvalo buru reakcija navijača Cityja.

Wishing Edin Dzeko a very Happy Birthday! 🩵

Posted by Manchester City on Sunday, March 17, 2024

Inače, Eidn Džeko danas u dresu Fenerbahcea igra utakmicu 30. kola turske Super Lige protiv Trabzonspora našeg Edina Višće.

Rođendan, dan pred okupljanje reprezentacije u Sarajevu, te "jurnjava" za Galatom kada je u pitanu titula prvaka Turske, idealni motivi da Dijamant i danas zasjaji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim toga, Mauro Icardi je danas s dva gola prišao na samo jedan gol zaostatka Edinu Džeki na listi najboljih strijelaca turskog prvenstva.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiGenije
Ljudi objavljuju za sve bivše igrače kad im je rođendan hahaha jeste normalni ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti