Chelsea doveo igrača koji ne može igrati u Engleskoj
Chelsea je potrošio ogroman novac na pojačanja, a jedan od njih zbog bizarnog pravila ne može igrati (Foto: EPA)

Nije mu izdata radna dozvola

Chelsea doveo igrača koji ne može igrati u Engleskoj

M. Šljivak

Londonski Chelsea je potrošio ogroman novac na nove igrače u proteklih šest mjeseci, a jedan od igrača koje su Plavci doveli u januaru, 18-godišnji Brazilac Andrey Santos, ne može nastupiti za klub jer nije dobio radnu dozvolu.

Andrey Santos stigao je u Chelsea u januaru ove godine. Plaćen je čak 18 miliona funti ekipi Vasco de Game, no za Plavce još neće zaigrati.

Ovom 18-godišnjaku odbijen je zahtjev za radnu dozvolu u Engleskoj. To znači da on ne može igrati fudbal na Ostrvu, pa će sreću morati tražiti negdje drugo.

Santos nije odigrao dovoljan broj utakmica za nacionalni tim u prethodnih godinu dana. Nisu mu uračunati nastupi na prvenstvu Južne Amerike za igrače do 20 godina i radna dozvola mu je odbijena.

Pokušao je potom Chelsea za njega dobiti posebnu vizu za vrhunske talente. Međutim, nisu bili uspješni, pa će morati potražiti rješenje za ovog mladog veznjaka.

Pretpostavlja se da bi brazilski fudbaler mogao kući na posudbu. Spominje se mogućnost posudbe u ekipi Palmeirasa.

Oglasi

Chelsea želi da mladi veznjak igra na visokom nivou. S Palmeirasom to svakako može jer je tim jedan od najboljih u Južnoj Americi i igrat će Copa Libertadores.

Andrey Santos je ponikao u velikanu Vasco da Gami. Odigrao je 34 utakmice za ovaj tim koji se takmiči u Seriji Ba i postigao je osam pogodaka.

Sjajnim igrama privukao je veliki interes na sebe. Vasco je dobio dosta ponuda, a Santos se na kraju odlučio za odlazak u London i potpis za Chelsea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Talentovani veznjak koji igra na poziciji centralnog veznog nastupao je za omladinske selekcije Brazila, a s U20 selekcijom je nedavno uzeo naslov prvaka Južne Amerike i učestvovao je sa šest postignutih golova.

Radi se o jako dobrom strijelcu za poziciju koju igra i jednom od najvećih brazilskih talenata u ovom trenutku.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chelsea1
Nesekiraj se stari,momak ce odraditi posudbu do kraja sezone pa ce dobiti radnu dozvolu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi