"Eden Hazard je fudbalski Michael Jordan"
(Foto: EPA)

Roberto Martinez tvrdi

"Eden Hazard je fudbalski Michael Jordan"

M. Šljivak

Eden Hazard pojačao je ovog ljeta madridski Real.


Ipak, Belgijanac ne blista u redovima kraljevskog kluba i tek je odigrao nekoliko pravih utakmica. Kada je trebalo da uhvati pravu formu došla je i povreda koja će ga udaljiti s terena na određeno vrijeme, pa će Hazard sigurno ponovo morati da se potrudi da nađe svoju najbolju formu.

Iako Hazard ove sezone nije na svom vrhuncu, selektor reprezentacije Belgije Roberto Martinez još uvijek ga smatra jednim od najboljih fudbalera na svijetu.

On ga je čak uporedio sa najvećim košarkašem svih vremena Michaelom Jordanom i vjeruje da će Hazard u budućnosti osvojiti Zlatnu loptu za najboljeg fudbalera svijeta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Vjerujem da će u budućnosti osvojiti tu nagradu. Ima sve mogućnosti da do nje dođe. Ono što radi na terenu je nivo za Zlatnu loptu. Posjeduje ono nešto posebno, on je fudbalski Michael Jordan", tvrdi Martinez.

Hazard je ove sezone odigrao 13 utakmica za Real u svim takmičenjima i ima učinak od jednog gola i četiri asistencije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti