Eden Hazard je ipak romantičar: "Nisam htio da igram za novac"

Objasnio razloge kraja karijere

Eden Hazard je ipak romantičar: "Nisam htio da igram za novac"

E. Ganibegović

Eden Hazard prije nekoliko dana je šokirao sportsku javnost odlukom da završi fudbalsku karijeru. Sada je tu odluku još jednom i objasnio.

Belgijski fudbaler Eden Hazard prije devet dana iznenadio je fudbalski svijet objavom da završava svoju igračku karijeru iako ima tek 32 godine.

Ljetos se razišao s Real Madridom iako je ugovor još uvijek trajao, a sada je donio apsolutno neočekivanu odluku.

On je u razgovoru za inostrane medije otkrio da nije htio da igra zbog novca, a kamoli da ide u Saudijsku Arabiju.

"U životu ne možeš sve da objasniš, ali ja sam u miru sa sobom i sretan sam. Ne želim da kažem da je bilo teško, alinije bilo ni lako.

Oglasi

Razmišljao sam o ovome neko vrijeme i pomoglo mi je. Imam toliko stvari koje treba da radim osim fudbala tako da je bilo lakše donijeti ovu odluku.

Već sam razmišljao o penziji jer sam odlučio da ne idem u reprezentaciju. Dolazio sam iz teškog perioda u Real Madridu i uvijek sam govorio da ću prestati čim prestanem da se zabavljam na terenu.

Nisam htio da igram za novac, a ovo je bilo najbolje rešenje. Nisam više volio da treniram i nisam više igrao", rekao je Eden Hazard, prenosi FootMercato.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kako je naveo i u oproštajnoj poruci, Eden Hazard je igrao za samo tri kluba na seniorskom nivou, Lille, Chelsea i Real Madrid. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi