Hazard prije dva dana završio karijeru, a danas stigao poziv koji bi sve mogao promijeniti!

Sada je sve do njega

Hazard prije dva dana završio karijeru, a danas stigao poziv koji bi sve mogao promijeniti!

E. Čaušević

Belgijski fudbaler Eden Hazard prije dva dana iznenadio je fudbalski svijet objavom da završava svoju igračku karijeru iako ima tek 32 godine. Međutim, samo dva dana kasnije dobio je poziv koji bi za Hazarda sve mogao da promijeni.

Hazard je pred kraj prošle sezone postigao s Real Madridom sporazumni raskid saradnje jer su četiri prethodne godine koje je proveo u kraljevskom klubu za njega, ali i klub bile totalni promašaj.

Real je Hazarda platio skoro 120 miliona eura, ali se on pokazao kao ogroman promašaj. Na kraju je odlučeno da je najbolje da Hazard napusti klub i da neće ostati do kraja istog koji je trajao do ljeta 2024. godine.

No, tada se očekivalo da će Hazard lagano pronaći novi klub jer svi znaju o kakvom majstoru se radi, no Belgijanac je sve šokirao odlukom da okači kopačke o klin.

On je prije dva dana objavio da više neće igrati fudbal što je itekako iznenađenje jer ima svea 32 godine i sigurno je da bi mogao još nekoliko sezona igrati na vrhunskom nivou, ali očito je da Hazard ne misli tako.

Oglasi

Mnogi vjeruju da su veliki problemi s povredama glavni uzrok takve odluke jer očito Hazardovo tijelo više ne može da podnese sve napore koje je imao jer je on u nešto više od deset godina igranja na visokom nivou odigrao čak skoro 700 utakmica.

Međutim, engleski mediji jutros pišu da je Hazardu upućen poziv koji bi mogao sve da promijeni. Naime, West Ham nudi Belgijancu da dođe na probu i trenira s ekipom, te da će dobiti ugovor ukoliko sve bude kako treba.

"Ko ne bi volio imati Hazarda u ekipi, pogotovo onog kakav je bio u Chelseaju. Ukoliko to želi može doći kod nas na probu, mi smo sigurno voljni da mu pružimo šansu. Nisam pričao s šefom Moyesom, ali dati Hazardu probu ne bi bio nikakav problem", rekao je pomoćni trener londonskog tima Kevin Nolan.

[related]https://twitter.com/siphillipssport/status/1712420229412687983[/related]

Nolan je uvjeren da Hazard može da se vrati na veliku scenu jer ima tek 32 godine i da je potrebno samo da mu neko pruži tu šansu, a u West Hamu su spremni na takav potez.

"Ne bih se iznenadio ukoliko se Eden predomisli u narednim mjesecima i vrati na teren. Pa, on ima tek 32 godine i još može bez problema igrati na najvećem nivou. To je kalibar igrača nevjerovatan, evo zovem ga i nudim mu dolazak na probu u naš klub. Sada je sve do njega".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nolan je uvjeren da će do Hazarda ekspresno doći poruka i ponuda koju mu je poslao, te da izazov povratka u Premiership će teško odbiti. No, da li će to biti dovoljno da se Hazard nakon tek par dana od penzionisanja predomisli i vrati na teren ostaje nam da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi