Mourinho je davno predvidio tužnu budućnost Hazardove karijere

Znao je šta će da se desi

Mourinho je davno predvidio tužnu budućnost Hazardove karijere

Edmir Škorić

Od dolaska u Real Madrid Eden Hazard konstantno doživljava povrede i eto opet je zbog istih razloga odsutan mjesec dana.

Došao je iz Chelseaja kao velika zvijezda u ljeto 2019. godine, plaćen je ogroman novac, ali dešavaju mu se loše stvari. Od silnih povreda se udebljao, izgubio je osjećaj koji je svojevremeno imao, nije više tako ubojit kao kada je igrao u Engleskoj.

Na sve to je Mourinho već upozorio prije pet godina i tačno zna zbog čega se sve to dešava.

"Mislim da bi ljudi koji su zaljubljeni u nogomet trebali obratiti posebnu pažnju  na Edena Hazarda. Mislim da ga jednog dana možemo izgubiti zbog načina na koji igra i načina na koji se prema njemu ophode i protivnici, ali i sudije. Udaraju ga po 50 puta po utakmici. On se opire jer je fantastičan i snažan, ali to bi jednog dana moglo ozbiljno da naruši njegovoj karijeri", rekao je Mourinho prije pet godina nakon 5:3 poraza od Tottenhama, dok je vodio Chelsea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prije dvije godine Hazard se oporavio od povrede zgloba, pa od tog dana nije na terenu. Naravno, fizička priprema također mu otežava da se pokaže u najboljem svjetlu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epa
ako ne ode iz rela propast ce kao i Kaka sto je propao idealno za njega bi bilo da ode u PSG imao bi isto para lakse utakmice i laganica...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi