Novi šamar za Mourinha: Chelsea slavio u gostima protiv Tottenhama

Gradski derbi

Novi šamar za Mourinha: Chelsea slavio u gostima protiv Tottenhama

Endin Čaušević

Fudbaleri Chelseaja večeras su u gostima pobijedili gradskog rivala Tottenham sa 1:0 u meču 22. kola engleskog Premiershipa.

Na početku utakmice oba tima su igrala dosta oprezno, ali se to promijenilo u 24. minuti. Dier je nesmotrenim potezom u svom kaznenom prostoru faulirao Wernera, a sudija je pokazao na bijelu tačku.

Odgovornost je preuzeo Jorginho koji je uspio pogoditi za 1:0 i vodstvo Chelseaja. Tottenham je prvu ozbiljniju šansu imao tek u 42. minuti preko Auriera koji je glavom šutirao malo pored gola gostiju.

U sudijskoj nadoknadi prvog dijela dobru šansu imali su i gosti. Mount je pokušao, ali nije bilo promjene rezultata.

Chelsea je do drugog gola mogao u 60. minuti Werner je odlično šutirao, ali je jedan od defanzivaca Tottenhama izblokirao njegov udarac i spasio svoju mrežu. Gosti prijete i u 76. minuti preko Mounta, no Lloris krajnjim naporom brani njegov udarac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham je do kraja meča pokušao nekako da dođe do boda, ali nisu uspjeli ozbiljnije da zaprijete Plavcima. Za Tottenham je ovo već treći uzastopni poraz i Jose Mourinho bi se mogao zabrinuti za svoju poziciju, dok je za Thomasa Tuchela ovo drugi vezani trijumf na klupi Chelseaja.

Chelsea je sada šesti sa 36 bodova, dok je Tottenham osmi i ima tri boda manje od večerašnjeg protivnika.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GAZIJASAISTOKA_
NOGIRAT ce ga i iz TOTTENHAMA...
3 8
Mehinaldo
Naj veca prevara od trenera zadnjih 15 god maniri nekog naseg mahalca znanje o fudbalu kao neka zena sa sela sve uspjehe sebi pripisuje a sve poraze su drugi krivi umislio da je naj pametniji pa kao parkira autobus i to je to uradit ce nesto na kontru odbranio se protiv barse sa interom ne zna ni on kako i poceo pametovati svima on treba voditi burnley i nek igra defanzivno glupan pravi kupuje pojacanja sjede mu na klupi i kad su zdravi sto neko gore navede 25% posjed lopte na domacem terenu protiv chelsea a kao bori se za titulu fuj a otjerali pochetina sa ovakvom ekipom i slabijom igrao finale lige prvaka
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi