Šutio četiri godine i sada rekao šta je uništilo njegovu karijeru: "Da sam samo nazvao doktora..."

Eden Hazard nakon toga više nikada nije bio isti

Šutio četiri godine i sada rekao šta je uništilo njegovu karijeru: "Da sam samo nazvao doktora..."

E. Čaušević

Eden Hazard prije nekoliko mjeseci objavio je da ide u penziju što je sve iznenadilo s obzirom da je tada imao tek 32 godine. Belgijanac se u posljednje vrijeme dosta pojavljuje u javnosti, a po prvi put je otkrio zašto nije uspio u Real Madridu i šta je zapravo upropastilo njegovu karijeru i mogućnost da igra još duže.

Hazard je u oktobru prošle godine saopštio da završava igračku karijeru nakon što je dogovorio sporazumni raskid saradnje s Real Madridom.

Očekivalo se da će Belgijanac igrati barem još nekoliko sezona, ali on je odlučio da je najbolje da se povuče. U Real Madridu mu nije išlo kako je očekivao i proglašen je za jedno od najgorih pojačanja tog kluba.

Hazard je u kraljevski klub stigao na ljeto 2019. godine iz Chelseaja za skoro 120 miliona eura i od njega se mnogo očekivalo, ali je totalno podbacio. No, sve je nizbrdo krenulo nakon svega nekoliko mjeseci kada je zadobio tešku povredu skočnog zgloba od koje se nikada nije u potpunosti oporavio.

U posljednje vrijeme Hazarda viđamo po raznim podcastima u kojima govori o svojoj karijeri, a po prvi put je javno rekao zbog čega nije uspio u Realu i šta je to upropastilo njegovu blistavu karijeru.

Oglasi

I on se osvrnuo na tešku povredu koju je tada zadobio, no ono što je sve ekstremno otežalo je pandemija koronavirusa i totalni "lockdown" koji je tada bio na snazi širom svijeta.

"Otišao sam u Dallas gdje sam imao operaciju zgloba i kada sam se vratio u Madrid desila se pandemija. Imao sam dva mjeseca koronavirus, bio sam sam u kući dva ili dva i po mjeseca bez doktora i fiziotarapeuta, a oporavljao sam se od povrede", rekao je Hazard i nastavio.

"Sam sam radio oporavak od povrede. Ako bih želio da promijenim jednu stvar u karijeri to je da sam trebao doktoru reći da mora fiziotarapeut biti sa mnom i pomoći mi u oporavku bez obzira što je bio lockdown".

"Kada se pandemija završila i kad smo se vratili na teren svoje tijelo sam tjerao do krajnjih granica, ali više ništa nije bilo isto. Svake sezone sam lomio taj isti zglob i znate ostatak priče. Da mogu nešto promijeniti to bi bila ta odluka da zovem fiziotarapeuta i kažem mu da dođe bez obzira na koronu i sve što se dešavalo".

@the_dugout_diaries_

Eden Hazard opens up about his injury struggles af Real Madrid #edenhazard #injuryrecovery #realmadrid #chelseafc #rehab #CapCut

♬ another love - ✨️
Potražite više informacija na temu La Liga:

Hazard je nekoliko puta imao istu povredu koju očito nije uspio nikada da sanira na pravi način zbog činjenice da je nakon operacije dva mjeseca bio sam u kući i brinuo se za zglob bez ikakvih ljekarskih pregleda.

To je na kraju uzrokovalo tome da sa svega 32 godine završi karijeru što je za takvog čarobnjaka zaista prava šteta jer je on fudbalu mogao dati još mnogo toga.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi