Bilo je vrijeme da napusti Real: Naredni klub Edena Hazarda je pravo iznenađenje
FOTO: Hazard se poslije meča Lige prvaka Chelsea - Real Madrid družio sa Azpilicuetom

Belgijanac opet u Premiershipu

Bilo je vrijeme da napusti Real: Naredni klub Edena Hazarda je pravo iznenađenje

A. Čaušević

Eden Hazard će poslije četiri sezone napustiti Real Madrid. Belgijanac se iz sportskog ugla nije naigrao u Madridu, ali s obzirom na osvojene brojne trofeje i zarađen ogroman novac sigurno je profitirao.

Hazard je za Kraljeve ugovorom vezan do ljeta 2024. godine, ali Carlo Ancelotti i Florentino Perez žele da ga se riješe što je primje moguće.

Prema pisanju određenih inostranih medija Belgijanac će se vratiti u Premiership, a njegova naredna stanica je pravo iznenađenje.

Naime, Hazard će u novoj sezoni igrati za Burnley koji je ove sezone bio dominantan u Championshipu i već je izborio povratak u elitni rang engleskog fudbala.

Presudan za ovaj transfer bit će Vincent Kompany koji ima odlično prijateljstvo sa svojim bivšim reprezentativnim kolegom i radi odličan posao na klupi Burnleya.

Kompany je napravio sjajnu ekipu, a vjeruje da može oživjeti Hazarda i ponovo vratiti osmijeh na njegovo lice.

Oglasi

Fudbaler Reala je ove sezone u očajnoj formi, njegova vrijednost je pala na skromnih 5 miliona eura što je najbolji pokazatelj koliko je igrački propao.

I dok je igrački daleko od prepoznatljivog nivoa, Hazard je najplaćeniji igrač Reala sa 2.25 miliona bruto mjesečno i to je ono i što ga drži u prijestolnici Kraljevine.

Ipak, kako sada stvari stoje na ljeto će doći kraj španskoj avanturi te će se 31-godišnjak vratiti na Ostrvo gdje je igrao svoj najbolji fudbal.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Hazard je protekla dva dana bio u Londonu gdje je Real Madrid gostovao Chelseaju u Ligi prvaka, Belgijanac nije dobio priliku za igru, ali je imao priliku da se sretne sa nekim od bivših saigrača pa se tako poslije meča družio sa Cesarom Azpilicuetom.

Podsjećanja radi, "sedmica" Kraljeva je u Madrid stigla upravo iz Chelseaja 2019. godine u transferu vrijednom 75 miliona eura. U međuvremenu je sada već bivši reprezentativac Belgije skupio svega 75 nastupa za Real. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Ako je bio u Realu, nakon toga moze birati gdje zeli igrati. Nije mala stvar biti clan najveceg kluba na svijetu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi