Eden Hazard otkrio planove, spreman je za veliku promjenu
U tekućoj sezoni odigrao samo tri meča u La Ligi, a jedini gol postigao je u Ligi prvaka, gdej je također upisao tri nastupa

Napustit će Real Madrid na ljeto

Eden Hazard otkrio planove, spreman je za veliku promjenu

E. Škorić

Uoči početka Svjetskog prvenstva Eden Hazard je dao intervju za Marcu u kojem je između ostalog nagovijestio odlazak iz Real Madrida.

Eden Hazard bio je otvoren i iskren, te kazao da bi na ljeto mogao da ode iz Reala, ali isto tako odbacuje mogućnost da se tokom januara preseli u neki drugi klub.

“Sretan sam što igram nogomet u najboljoj ekipi na svijetu. I to je to. Ne samo zato što igram za Real Madrid, već zato što igram nogomet i to je ono što želim raditi u životu", kazao je Hazard na početku intervjua, dodavši:

"Neću otići u januaru jer imam porodicu i sviđa mi se grad, ali moguće je da odem na ljeto. Imam još godinu dana ugovora i to je odluka kluba. Ako mi klub kaže 'Eden, hvala za četiri godine, ali moraš iči. moram to prihvatiti jer je to normalno. Ali volio bih više igrati, pokazati da mogu više da igram, da sam dobar igrač", dodao je Belgijanac.

“Što mi nedostaje da te izjave pretvorim u stvarnost? Minuta, svakako. No, ima i igrača koji su trenutno bolji od mene", istakao je.

Kazao je da često ima problema s viškom kilograma i da je promijenio mnoge stvari, uključujući i hranu.

Oglasi

Psihološka pomoć?

"Ne ne ne. Sretan sam što imam porodicu koja mi pomaže u ovakvim stvarima. Ima puno težih stvari u životu. Igram nogomet, trenutno nemam sreće, ali u redu je, to je život".

Navijači su često uznemireni naknadama, plaćama i teškim sezonama, a koja je Edenova poruka na to?

"Oprosti prijatelju. Pokušavam, ali... žao mi je. Imam još godinu dana i moram to dokazati, ali nije lako: ne igram, želim još igrati... Stvarno mi je žao, žao mi je zbog onoga što se dogodilo".

Potražite više informacija na temu La Liga:

O sumnjama navijača je kazao: "Normalno je. Ja sam igrač koji nije odigrao mnogo utakmica u tri godine. Mogu to razumjeti. Moram pokazati kad igram, bilo pet, deset ili 15 minuta. Želim igrati, a kada želim, moram to učiniti dobro".

Hazard je s reprezentacijom Belgije danas otputovao u Kuvajt, odakle će Crveni đavoli put Katara. Hazard se nada da će dobiti šansu kod selektora Roberta Martineza, a njegovu reprezentaciju u grupnoj fazi očekuju susreti protiv Hrvatske, Maroka i Kanade.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi