Eden Hazard sve bliže Realu: Kraljevi šalju u London najveću zvijezdu

Na pomolu veliki transfer

Eden Hazard sve bliže Realu: Kraljevi šalju u London najveću zvijezdu

E. Čaušević

Belgijski fudbaler Eden Hazard na kraju sezone će gotovo sigurno napustiti redove Chelseaja.

Hazard je već nekoliko sezona najbolji igrač londonskog kluba, ali očito je da je došlo vrijeme za rastanak. Belgijanac ne krije da mu je želja da igra za klub koji se svake sezone bori za trofej Lige prvaka i prema svemu sudeći njegova nova destinacija će biti Real Madrid.

Prije nekoliko dana čak je i sam Hazard na neki način potvrdio da napušta Chelsea jer je u nekoliko navrata odbio da produži ugovor. Hazardov ugovor s Plavcima ističe na ljeto 2020. godine, a Chelsea mu je nudio nastavak saradnje što je Hazard odbio.

Već uveliko se špekuliše o tome da će Hazard od ljeta biti stanovnik Madrida, te da će potpisati saradnju s Realom. Navodno, Belgijanac je sve dogovorio s kraljevskim klubom i ostalo je još da se klubovi dogovore oko visine obeštećenja.

Chelsea bi u ovom dogovoru mogao jako dobro proći jer prema posljednjim informacijama Real je spreman čak u transfer da uključi Garetha Balea. Tako bi Velšanin stigao na Stamford Bridge dok bi Hazard otišao u Real. Pored toga Chelsea bi mogao još inkasirati oko 50 miliona eura.

Sarri poručio da Hazard može ići ako želi

O statusu Edena Hazarda govorio je nedavno i menadžer Chelseaja Maurizio Sarri, koji je poručio da njegov najbolji fudbaler može slobodno da ide ako tako odluči.

"Eden Hazard ima 28 godina... Ako želi da ide, onda mislim da bi i trebao da ide", jasan je bio italijanski stručnjak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Real Madrid traži sljedećeg superstara nakon Cristiana Ronalda, a Eden Hazard se nameće kao najrealnija opcija. Uz to, Hazard je upravo igrač kakvog Real treba kako bi ponovo bio konkurentan Barceloni, pa i Atletico Madridu u borbi za titulu u La Ligi.

S druge strane, Chelsea je već angažovao Christiana Pulišića koji se ekipi pridružuje na ljeto. Mladi Amerikanac je proglašen Hazardovim nasljednikom i ne bi bilo nikakvo čudo da možda već za nekoliko mjeseci preuzme njegovu desetku.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SakeArsenal
PS:Da prije 2 utakmice izgube 4-0 protiv BROUTHMUTA,ništa nemam protiv chelsea ali,
0 3
SakeArsenal
E tako treba i chelseu i sarriu,Da izgube 6-0,da prodaju svoje najvece zvijezde i kupe neka sranja od igraca,ocekujem sarrijev otkaz kad tad.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi