De Gea ipak prekrižen u Realu, Kraljevi krenuli po moćnu hobotnicu

Bono stiže

De Gea ipak prekrižen u Realu, Kraljevi krenuli po moćnu hobotnicu

Midhat Šljivak

David de Gea danas je bio prvi kandidat za novog golmana Real Madrida nakon povrede Thibauta Courtoisa, no čini se da je španski čuvar mreže ipak pao u drugi plan. Rukovodstvo Real Madrida pregovara s nekoliko imena, a novinari bliski Kraljevima navode da će novi golman postati Marokanac Yassine Bounou.

Nakon vijesti o teškoj povredi Thibauta Courtoisa Real Madrid je hitno krenuo u potragu za novom 'jedinicom', a kao prvi favorit danas se izdvajalo ime španskog čuvara mreže Davide de Gee.

Obje strane su navodno pokazivale interes za saradnju, no očigledno da do dogovora nije došlo, pa su se Kraljevi okrenuli drugim opcijama.

Sada je glavni favorit za 'jedinicu' Kraljeva marokanski čuvar mreže Yassine Bounou (32). Pregovori s njim su u toku i vidjet ćemo kako će se sve završiti.

Uz sjajnog Marokanca s Realom se povezuju još Kepa Arrizabalaga i Dominik Livaković, no teško je vjerovati da će oni završiti na Santiago Bernabeu.

Oglasi

Yassine Bounou se također povezivao i s prelaskom u Bayern. Tamo je trebao biti broj jedan do povratka Manuela Neuera, ali još uvijek se ne dešava ništa konkretno u ovom slučaju.

Real se žuri da brzo pronađe novog golmana. Carlo Ancelotti nema previše povjerenja u Andriya Lunina i do prve utakmice sezone protiv Athletic Bilbaa želi dovesti novog čovjeka među stative.

Klub iz Andaluzije već je postavio cijenu za ovog čuvara mreže. Radi se o cifri od 20 miliona eura i to ne bi trebalo predstavljati problem za klubove koji ga žele u svojim redovima.

On je u dresu Seville u protekle četiri godine nastupio 140 puta i čak je postigao jedan pogodak.Ranije je ovaj 32-godišnjak nastupao za Gironu, Zaragozu, B tim madridskog Atletica i Wydad.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za reprezentaciju Maroka nastupio je 54 puta i dio je ekipe koja je na Svjetskom prvenstvu u Kataru osvojila četvrto mjesto.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi