Ederson potpisao rijetko viđen ugovor s Manchester Cityjem

Nagrađen za sjajne partije

Ederson potpisao rijetko viđen ugovor s Manchester Cityjem

E. Čaušević

Brazilski golman Ederson prošlog ljeta iz Benfice je stigao u Manchester City gdje je u prvoj sezoni pokazao da se radi o fantastičnom golmanu.

Pep Guardiola je prvo doveo Claudija Brava kao prvog golmana Cityja, ali nije bio previše zadovoljan partijama bivšeg golmana Barcelone. Prošlog ljeta je na Edersona izdvojio ogromnu sumu novca, ali mu je to ovaj 24-godišnjak vratio na najbolji način.

Manchester City je Brazilca nagradio na najbolji način i to s novim ugovorom. Prava rijetkost je vidjeti da fudbaler produži ugovor na čak sedam godina, a to je Ederson uradio i produžio je vjernost Cityju do ljeta 2025. godine.

"Ovo je dokaz da je City zadovoljan mojim radom i da vjeruju u mene. Nadam se da ću i u budućnosti opravdati njihovo povjerenje i da ćemo donijeti svi mnogo radosti našim navijačima", rekao je Ederson.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi