Vrijeme kad u fudbalu nije bilo glumaca: Tukli bi se svaki put kad se sretnu, nikad ne bi ni pisnuli

Veliko rivalstvo

Vrijeme kad u fudbalu nije bilo glumaca: Tukli bi se svaki put kad se sretnu, nikad ne bi ni pisnuli

A. Čaušević

Mnogi su složni da je u modernom fudbalu dosta simulatora i staklenih igrača koji olako padaju nakon duela te pokušavaju da iznude i isceniraju faul što prije dvije ili tri decenije definitivno nije bio slučaj.

Edgar Davids i Matias Almeyda su u prelazu s prošlog na trenutni milenija bili među najboljim veznjacima svijeta.

Nizozemac i Argentinac su vodili mnoge bitke na terenu, ali između njih je vladalo ogromno poštovanje. Jedan drugog bi redovno udarili, međutim nikad nije bilo žaljenja i prigovaranja.

Bilo je to iz perioda kada je Davids nosio dres Juventusa, a Almeyda je nastapo za italijanske klubove Parmu, Lazio i Inter.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"On bi mene uduario. Ustao bih da ništa ne kažem. Ja bih poslije toga njega udardio, a on bi ustao da ništa ne kaže. To je protivnik koji mi se najviše sviđao", ispričao je Almeyda od Davidsu.

Pamti se i njihov duel sa Svjetskog prvenstva 1998. godine kada su Davids i Almeyda vodili veliku bitku na centru igrališta. Na kraju su se radovale Lale i to zahvaljujući magiji Dennisa Bergampa iz 90. minute.

Top Komentari

dinass
Sa takvim nikom im ne mozes reci nista jer svi znamo kako je Materaci odletio kad ga je Zidan udario glavom i Zidan se prepo svoje glave
4 0
Marco_Materazzi
Edgar Davids, jedan od rijetkih igraca koji su igrali za djubrentus a koje cijenim. Nije bio placipi*cka kao danasnji igraci djubrentusa Cuadrado, Penaldo i ostali epilepticari koji se samo bacaju po podu kao da ih je epi napad strefio.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije