Edin Cocalić pakuje kofere, pronašao novi klub!

Bh. defanzivac napušta Mechelen

Edin Cocalić pakuje kofere, pronašao novi klub!

Bivši reprezentativac BiH Edin Cocalić napustit će Mechelen i karijeru nastaviti u Turskoj, piše Sporx. 

Cocalić nosi Mechelenov dres od 2015. godine, ali kako se u posljednje vrijeme i ne može pohvaliti statusom koji ima u ovom belgijskom drugoligašu, odlučio je spakovati kofere i promijeniti klub.

Tako barem pišu mediji u Turskoj, navodeći da će ovaj nekadašnji defanzivac Željezničara, Panioniosa i Maccabi Haife najvjerovatnije već sutra otputovati na potpis ugovora s Akhisarsporom u kojem inače igra i Avdija Vršajević.

Nije poznato koliko će Mechelen dobiti na ime obeštećenja, obzirom da Cocalić ima ugovor do 2022., ali pretpostavlja se da su Belgijanci izašli u susret našem nogometašu zbog svega što je uradio za klub proteklih godina i da je riječ o minimalnom iznosu.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

U prethodne četiri godine Cocalić je za Mechelen odigrao više od 100 zvaničnih utakmica, a igrama u ovom klubu jedno vrijeme se bio izborio i za mjesto u reprezentaciji BiH, tačnije u vremenu kada je njome kormilario Mehmed Baždarević.

Kada je u pitanju Akhisarspor, ovaj klub se u turskom šampionatu nalazi na 15. poziciji i do kraja sezone će voditi borbu za opstanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije