Edin Cocalić potpisao za Akhisar
(Foto: Akhisar) Cocalić je karijeru počeo u Željezničaru, da bi nakon Plavih sa Grbavice bio član Panioniosa, Maccabi Haife i Mechelena

Bh. defanzivac karijeru nastavlja u Turskoj

Edin Cocalić potpisao za Akhisar · Zvanično

Bh. defanzivac Edin Cocalić je napustio redove belgijskog drugoligaša Mechelena i pronašao novi klub.

Danas je, naime, 31-godišnji Edin Cocalić i zvanično postao novi igrač turskog superligaša Akhisarspora, u kojem igra i Avdija Vršajević.

Cocalić je sa Akhisarom potpisao ugovor na dvije i po godine, a do kraja ove sezone će svojoj novoj ekipi pokušati pomoći u borbi za opstanak u eliti.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U prethodne četiri godine Cocalić je za Mechelen odigrao više od 100 zvaničnih utakmica, a igrama u ovom klubu se svojevremeno izborio i za mjesto u reprezentaciji BiH.

Nije poznato koliko će Mechelen dobiti na ime obeštećenja, obzirom da Cocalić ima ugovor do 2022., ali pretpostavlja se da su Belgijanci izašli u susret našem nogometašu zbog svega što je uradio za klub proteklih godina i da je riječ o minimalnom iznosu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi