Asistencija Avdije Vršajevića u visokoj pobjedi Akhisara

Turski kup, 1/16 finala

Asistencija Avdije Vršajevića u visokoj pobjedi Akhisara

Danas je odigrano pet utakmica 1/16 finala Kupa Turske, a najubjedljiviju pobjedu upisao je Akhisar koji je sa 1:4 savladao Karagumruk i tako gotovo osigurao plasman u osminu finala i prije revanša.

Poveo je Akhisar u 23. minuti kada je Bokila pogodio na asistenciju Gulera, a 0:1 je ujedno bio i rezultat provog poluvremena.

Guler je u 54. minuti povisio na 0:2, dok je treći gol za Akhisar postigao Regattin u 64. minuti na asistenciju bh. fudbalera Avdije Vršajevića. Inače, Vršajević je odigrao svih 90 minuta za svoju ekipu.

Uspjeli su domaći u 78. minuti smanjiti na 1:3 preko Gokcea, ali je Larsson u 90. postavio konačnih 1:4.

Prvi meč 1/16 finala odigrali su i Fenerbahče i Giresunspor, a domaći Fener je slavio minimalnu pobjedu (1:0) zahvaljujući golu Slimanija u 80. minuti susreta.

Turski kup, 1/16 finala - prve utakmica:

Bodrumspor - Ankaragucu 4:2
Karagumruk - Akhisarspor 1:4
Menemen Belediye - Kasimpasa 1:2
Yeni Malatyaspor - Etimesgut 2:0
Fenerbahce - Giresunspor 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije