Edin Džeko ruši Romine velikane
Foto - EPA

Četvrti na listi strijelaca kluba

Edin Džeko ruši Romine velikane

M. Šljivak

Edin Džeko postigao je večeras gol za Romu u susretu protiv Beneventa.

Gol kojeg je zabio Dijamantu je ukupno 107. u dresu rimskog kluba i one je od večeras usamljen na četvrtom mjestu vječne liste strijelaca kluba.

Do večeras je Edin bio izjednačen sa legendarnim Rodolfom Volkom. Ipak, sada je Edin usamljen na poziciji broj četiri i do kraja sezone će pokušati da stigne Amadea Amadeija.

On je trenutno na trećoj poziciji sa 111 golova i njegov rekord je itekako ugrožen, dok su na vrhu još uvijek Roberto Pruzzo sa 138 golova i nedodirljivi Francesco Totti sa 307 golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

OVDJE pogledajte 107. gol Džeke.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ade1987
Kakvog igrača ćemo da izgubimo kad on završi ni sami nismo toga svjesni ali se nadam da ce se priključiti Miksetu i raditi sanjim oko reopke
17 2
Goran3
Pa realno ako ga povrede zaobidju ako bude redovno igrao mogao bi drugi strijelac biti I to bi bilo za respekta
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi