Jesus je napravio show, ali u Manchesteru se večeras svi prisjećaju Edina Džeke

Prvi je to uradio

Jesus je napravio show, ali u Manchesteru se večeras svi prisjećaju Edina Džeke

Eldar Ganibegović

Manchester City danas je s 5:1 deklasirao Watford. 

Utakmicu života odigrao je brazilski fudbaler Gabriel Jesus koji je postigao četiri gola na utakmici i dodao asistenciju.

Tako je Jesus postao treći igrač u historiji Manchester Cityja koji je na jednoj utakmici Premier lige uspio postići četiri pogotka.

Prvi je to uradio, pogađate - Edin Džeko. U meču trećeg kola odigranom 28. augusta 2011. godine City je također slavio s 1:5 i to na gostovanju kod Tottenhama, a naš Dijamant je bio strijelac četiri pogotka. 

Doveo je Dijamant goste u vodstvo u 34. minuti, u 41. je bilo 0:2, a hat-trick je kompletirao u 55. da bi Aguero u 60. zabio za 0:4. Kaboul je smanjio na 1:4 u 68., a Džeko maestralnu partiju zaključuje četvrtim pogotkom u sudijskoj nadoknadi. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim Džeke, četiri gola na jednom meču Premier lige za City postigao je još Sergio Aguero i to je uradio čak tri puta. 

Godine 2014. također je nastradao Tottenham (4:1), 2015. je zabio čak pet protiv Newcastlea (6:1), a četiri pogotka još je zabio u pobjedi protiv Leicestera od 5:1 2018. godine. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Mali klub mala historija. Dzeko im pokazo put
13 2
Hare1946sa
4 gola protiv totenhema i kolo nakon toga klupa, čuveni Mancini, hebo mater svoju!!!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti