Džeko večeras nije debitovao za Fenerbahče, ali svi pričaju o potezu Dijamanta na klupi

Kamera ga snimila

Džeko večeras nije debitovao za Fenerbahče, ali svi pričaju o potezu Dijamanta na klupi

E. Čaušević

Zenit i Fenerbahče odigrali su večeras pripremnu utakmicu u St. Petersburgu na kojoj na kraju nismo vidjeli golove. Navijači Fenera očekivali su da će na djelu vidjeti i Edina Džeku, ali se to nažalost nije desilo.

Džeko je prije nekoliko sedmica stigao u Fenerbahče kao veliko pojačanje iz Intera, te je potpisao dvogodišnji ugovor.

Prije nekoliko dana bh. reprezentativac se priključio pripremama za novu sezonu, te je otputovao s ekipom u Rusiju gdje će Fener odigrati nekoliko prijateljskih utakmica.

Prva od njih na rasporedu je bila već danas kada je Fenerbahče igrao protiv Zenita, a utakmica između ovih ekipa završena je bez golova.

Džeko je počeo utakmicu s klupe i očekivalo se da će dobiti šansu u drugom poluvremenu, no Ismail Kartal odlučio je da Džeku odmori u ovoj utakmici jer se tek prije nekoliko dana priključio ekipi.

Oglasi

Očito je bilo da su i reditelji prenosa očekivali da će Džeko večeras zaigrati protiv Zenita jer je bh. napadač često bio u fokusu, a kamere su snimile na kraju jedan zanimljiv detalj.

Naime, iako Džeko nije igrao uspio je jednim potezom da izazove oduševljenje navijača Fenerbahčea. Kamera je snimala Džeku u jednom trenutku dok je Willianu davao instrukcije i objašnjenja oko taktike, a to je navijače Fenera posebno oduševilo.

Iako Džeko nije upisao minutažu navijači su oduševljeni što se vidi jasna želja i motiv kod bh. napadača da pomogne ekipi u svakom smislu, pa i ako treba da saigračima objašnjava pojedine detalje oko taktike.

Što se tiče Fenerovih priprema u Rusiji za ovaj tim ostale su još dvije prijateljske utakmice i to protiv Crvene zvezde i Neftcija.

Ubrzo Fenerbahče čeka i zvanični početak sezone jer turski velikan 27. jula igra drugo pretkolo Konferencijske lige.

Top Komentari

enko
Kakva taktika,za****ju se.vidis da se momak smije.
2 0
korona
A neki dan bila vjest dzeko podigo glas i nece u rusiju ??
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi