Cure detalji o hladnom ratu, osveta je počela: Lukaku, Inzaghi i Džeko glavni protagonisti!

Mjesec dana nakon finala Lige prvaka

Cure detalji o hladnom ratu, osveta je počela: Lukaku, Inzaghi i Džeko glavni protagonisti!

Admin Čaušević

Za vikend se u italijanskim medijima nekako bez previše pompe provukla priča o izvjesnoj izdaji koja se sprema na Apeninima i trebala bi biti realizovana vrlo brzo, sada u javnost cure detalje. 

Inter je prije mjeseci igrao svoje prvo finale Lige prvaka nakon 2010. godine. Nerazzurri su izgubili od Manchester Citjya sa 1:0, a utakmica je vrlo lako mogla otići u drugom smjeru.

Italijanski predstavnik je u finišu imao niz kvalitetnih prilika, a najviše se istakao Romelu Lukaku i to po pomalo nevjerovatnim promašajima.

Trener Simone Inzaghi je u tom meču od prve minute dao priliku Edinu Džeki, dok je Lukakuka ostavio na klupi te je Belgijanac ušao u igru u nastavku.

Corriere dello Sport piše da je upravo takva odluka dovela do neke vrste hladnog rata i da Lukaku još nije oprostio Inzaghiju što je ispred njega kao startera izabrao Džeku.

Oglasi

Lukaku je svim silama želio da igra finale kao starter, dosta je pravio pritisak na Inzaghija koji je na kraju ipak dao priliku Džeki.

Upravo iz tog razloga Lukaku sprema osvetu Inzaghiju tako što će prema tvrdnjama lista Corriere dello Sport potpisati ni manje ni više nego za Juventus.

Navodno je robusni napadač dogovorio sve detalje sa Starom damom uz trogodišnji ugovor vrijedan osam miliona eura po sezoni.

Odmah nakon okončanog finala Inter je izrazio želju da zadrži Lukakua u svom timu i sljedeće sezone, međutim nije postignut dogovor sa Chelseajam.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inzaghi je ostao trener Nerazzurra i već se kuju planovi za novu sezonu pošto će ovaj trener imati znatno drugačiji tim jer su između ostalih otišli Milian Skriniar (PSG), Marcelo Brozović (Al Nassr) i Džeko (Fenerbahce).

Podsjećanja radi, Džeko je napustio Nerazzure kao slobodan igrač te je potpisao dvogodišnji ugovor sa Fenerbahceom gdje računajući i bonuse za cijeli mandat ima priliku zaraditi oko 10 miliona eura.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1677277186
Kakve vi gluposti valjate. I bas u juventus?! Ko li bas informise tim glupostima.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi