Edin Džeko večeras debituje za Fenerbahče na način na koji to nikako nije htio

Zaigrat će u Rusiji

Edin Džeko večeras debituje za Fenerbahče na način na koji to nikako nije htio

E. Ganibegović

Edin Džeko ovog ljeta promijenio je sredinu i potpisao za turskog velikana, Feberbahče. Danas će debitovati za klub iz Istanbula na način, odnosno u državi u kojoj to nikako nije htio.

Nakon dvije sezone u Interu, te osvojena četiri trofeja i ulaska u finale Lige prvaka, Edin Džeko je napustio Milano i Italiju, te će karijeru nastaviti u Turskoj.

Zajedno sa svojom porodicom spakovao je kofere i odselio u Istanbul, te potpisao dvogodišnji ugovor s tamošnjim Fenerbahčeom.

Nedugo nakon što je saradnja ozvaničena, Fenerbahče je pristao da igra na prijateljskom turniru u Rusiji gdje će još nastupiti Zenit, te Crvena zvezda i Neftči koji su jučer odigrali svoj meč.

Poznato je da je Dijamant bio protiv odlaska u Rusiju i igranja u ovoj zemlji dok je u toku situacija kakva jeste u Ukrajini, no na kraju je ipak bio primoran doći s ekipom u ovu "neželjenu zemlju".

Tako će Edin Džeko večeras imati šansu da debituje za svoj novi klub i to protiv ruskog velikana Zenita, a utakmica je na rasporedu od 18:30 sati. 

Džeko je i ranije rekao "ne" Rusiji

Podsjetimo, Edin Džeko bio je, pored Miralema Pjanića, Ibrahima Šehića, Anela Ahmedhodžića i još nekih bh. reprezentativaca, jedan od onih koji je digao glas i protiv odigravanja prijateljske utakmice naše reprezentacije u Rusiji.

N/FSBiH je u septembru 2022. godine, tik pred odlučujuće utakmice protiv Crne Gore i Rumunije u Ligi nacija, donio odluku da ćemo u novembru te godine igrati na ruskom tlu.

"Protiv sam odigravanja utakmice sve dok nevini ljudi stradaju. Uvijek sam samo isključivo za mir i želim da se solidarišem s ljudima iz Ukrajine u ovim teškim trenucima za njih", prenijeli su nam tada Džekine riječi iz njegove press službe upućene čelnicima N/FSBiH koji su ga kontaktirali i tražili njegovo mišljenje o odigravanju prijeteljske utakmice s Rusijom.

Top Komentari

user1626406138
Što sad ne kaže da neće Lova u pitanju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi