Šta bi Inter bez njega? Džeko s nova dva gola donio tri boda Interu na teškom gostovanju
Džeko postigao nova dva gola u Seriji A ove sezone.

Inter bolji od Atalante

Šta bi Inter bez njega? Džeko s nova dva gola donio tri boda Interu na teškom gostovanju

E. Ganibegović

U okviru 15. kola italijanske Serije A Inter je kao gost s 2:3 savladao Atalantu. Junak viceprvaka Italije ponovo je bio kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko.

Atalanta je bolje otvorila utakmicu, Onana je branio, ali je poklekao u 25. minuti. Dosuđen je penal, odgovornost preuzima Lookman i sjajno pogađa za 1:0.

Desetak minuta kasnije, tačnije u 36. minuti, stvari na početak vraća Edin Džeko. Martinez je ubacio, a Džeko sjajno skreće loptu u mrežu domaće ekipe.

Sjajno je Inter otvorio i drugi dio utakmice i potpuno preokrenuo rezultat u svoju korist.

Oglasi

Igrala se 56. minuta kada je Inter prešao u vodstvo, a gol je ponovo postigao Edin Džeko. Asistirao mu je Dimarco.

Samo šest minuta kasnije Palomino postiže autogol, ali isti igrač kasnije pogađa za 2:3 i ostavlja Atalantu u igri, no više od toga tim iz Bergama nije mogao i Inter je na krilima Edina Džeke stigao do nova tri boda.

Nakon ove utakmice Inter je četvrti s 30 bodova, dok je Atalanta šesta s tri manje. Inter ima 11 manje od vodećeg Napolija i teško je očekivati da se mogu boriti za titulu.

Džeke što se tiče, ovo je za njega peti gol u Seriji A ove sezone, četvrti u posljednje dvije utakmice, a ukupno osmi u sezoni s obzirom na to da je postigao tri u Ligi prvaka.

Sada slijedi reprezentativna pauza zbog Svjetskog prvenstva, a Serie A se nastavlja početkom 2023. godine. U narednom kolu Inter će u derbiju dočekati Napoli, dok će Atalanta u goste Speziji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 15. kolo:

Atalanta - Inter 2:3 (Lookman 25' (P), Palomino 77'; Džeko 26', 56', Palomino 62' (AG))

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BijeliBordo
Maestro Edin!
3 1
Gunner
Klasa!
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi