Kome je Edin Džeko dodijelio bodove? Zanemario je Messija i Ronalda!

FIFA The Best

Kome je Edin Džeko dodijelio bodove? Zanemario je Messija i Ronalda!

E. Škorić

Edin Džeko je kao kapiten bh. reprezentacije imao pravo glasa u izboru za najboljeg nogometaša svijeta.

FIFA The Best nagrada otišla je u ruke Bayernovog napadača Roberta Lewandowskog, a upravo je Poljaku Džeko dao najviše bodova - pet.

Tri boda Džeko je Neymaru i jedan bod Kevinu de Bruyneu, što znači da napadač Rome smatra da ni Lionel Messi, a ni Cristiano Ronaldo ne zaslužuju da budu među tri najbolja igrača svijeta.

Kad je izbor trenera u pitanju, Džeko je pet bodova dao Bayernovom Hans-Dieteru Flicku, tri Julenu Lopeteguiju i jedan bod Jurgenu Kloppu, koji je na kraju izabran za najboljeg trenera 2020. godine.

Ogromna prednost Lewandowskog u odnosu na rivale, Klopp i Flick imali isti broj bodova!

Selektori i kapiteni reprezentacija, novinari te navijači birali su najbolje. Nagrada je opravdano završila kod Bayernovog golgetera, koji je osvojio sve što je mogao sa ekipom u 2020. godini.

Lewandowski je osvojio na kraju 52 boda, uvjerljivo završivši ispred Cristiana Ronalda (38) i Lionela Messija (35). Slijedi Sadio Mane sa 29 bodova, Kevin de Bruyne je imao 26, Mohamed Salah 25, Kylian Mbappe 19, Thiago Alcantara 17, Neymar 16 i Virgil van Dijk 13 bodova na 10. mjestu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U izboru za trenera godine Jurgen Klopp je osvojio 24 boda, zanimljivo isto kao i trener Bayerna Hans-Dieter Flick, no na kraju je prema pravilima Kloppu pripala nagrada jer je dobio veći broj glasova u izboru selektora.

Nakon njih dvojice, slijede Marcelo Bielsa sa 11, Zinedine Zidane sa devet i Julen Lopetegui sa četiri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi