"Džeko-Mayoral? Nije mi se svidjelo"

Fonseca nakon remija

"Džeko-Mayoral? Nije mi se svidjelo"

Admin Čaušević

Remijem protiv Atalante Roma je ostala bez šansi da se kroz prvenstvo plasirala u Ligu prvaka. 

Na stadionu Olimpico završeno je 1:1. Gosti iz Bergama su dominirali i vodili, a Vučicu je od poraza spasio Bryan Cristante lijepim golom u finišu meča.

Edin Džeko je odigrao kompletan susret, a u posljednjiih desetak minuta partner u napadu mu je bio Borja Mayoral. To je jedna od rijetkih prilika kada su Rimljani igrali sa dva špica.

Poslije utakmice Paulo Fonseca nije bio zadovoljan s onim što je bio vidio od bh. i španskog napadača dok su igrali zajedno.

"Ekipa nije pripremljena da igra sa dva napadača. Pokušali smo, ali mi se nije svidjelo", kazao je portuglaski stručnjak za DAZN.

Džeko je odigrao sasvim solidan meč, nakon što je isključen Gossens kod gostiju, ušao je Dijamant u nekoliko prilika, ali nije uspio matirati Gollinija.

Tako je Dijamant ostao na 11 golova u svim takmičenjima ove sezone, a u Seriji A posti još od početka januara kada je zabio za pobjedu nad Sampdorijom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na drugoj strani, Mayoral je efikasniji od kapitena bh. reprezentacije sa 15 golova. Španac je odlično koristio priliku kada Džeko nije bio u rosteru te je redovno tresao mreže.

Romi je jedina preostala šansa za Ligu prvaka osvajanje Europa lige. Vučica će u polufinalu igrati protiv Manchester Uniteda. Prvi duel je na programu 29. aprila na Old Traffordu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti