Edin Džeko član legendi Cityja na oproštaju Kompanyja: Dijamant u napadu s Aguerom i Balotellijem

Spektakl na Etihadu

Edin Džeko član legendi Cityja na oproštaju Kompanyja: Dijamant u napadu s Aguerom i Balotellijem

Belgijski reprezentativac Vincent Kompany kompletirao je listu igrača koji će učestvovati u njegovom oproštajnom meču za Manchester City. 

Meč će biti igran 11. septembra, a sastat će se legende Cityja, čiji član će biti i Kompany, protiv legendi Premier lige.

Legende Cityja s klupe će predvoditi Španac Pep Guardiola dok će legende Premier lige predvoditi trenutni selektor Belgije Roberto Martinez.

Engleski mediji su prije nekoliko sedmica objavili imena igrača koji će se pojaviti u ovom meču, a na spisku nije bilo Džeke. Ipak, sada je na zvaničnoj stranici Manchester Cityja izašao konačni spisak igrača koji uključuje i bh. kapitena.

Džeko je svakako jedna od legendi Građana obzirom da je sa klubom osvojio dvije titule u Premier ligi i da je samo u ovom takmičenju postigao 50 golova. U napadu će ponovo igrati sa Balotellijem i Aguerom baš kao nekada kada smo se nervirali što ga Roberto Mancini ili Manuel Pellegrini nisu uvrstili u startu postavu jer su prednost dali jednom od njih dvojice.

Bit će ovo lijepa prilika za Džeku da barem na jednom meču u karijeri sarađuje sa Guardiolom. Iako su Džeku trenirala neka od najvećih svjetskih trenerskih imena, ipak Guardiola važi za jednog od najboljih i svakako će Dijamantu to biti jedno zanimljivo iskustvo.

Sastav legendi Manchester Cityja:

Golmani: Joe Hart, Costel Pantilimon

Defanzivci: Vincent Kompany, Aleksandr Kolarov, Joleon Lescott, Micah Richards, Kolo Toure, Pablo Zabaleta, Richard Dunne, Gael Clichy

Veznjaci: Nigel De Jong, Samir Nasri, Shaun Wright-Phillips, Stephen Ireland, David Silva, Dietmar Hamann, James Milner

Napadači: Craig Bellamy, Sergio Aguero, Edin Džeko, Mario Balotelli, Benjani.

S druge strane, za legende Premier lige će nastupiti:

Golmani: Edwin van der Sar, Shay Given

Defanzivci: Phil Neville, Gary Neville, John O’Shea, Wes Brown

Veznjaci: Paul Scholes, Nicky Butt, Michael Carrick, Ryan Giggs, Rafael van der Vaart, Cesc Fabregas

Potražite više informacija na temu Premier league:

Napadači: Thierry Henry, Robin van Persie.

Vrijedi reći i to da se meč igra naredne srijede, odnosno samo tri dana nakon što Džeko s našom selekcijom bude odigrao meč kvalifikacija za Ep protiv Armenije. Njega i ostale igrače koji su i danas članovi svojih reprezentacija vjerovatno ne treba očekivati puno na terenu i tu će biti više simbolično.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

red devil mo
Zamalo pa utakmica legendi utd-a i city-a.
4 1
Momak
Zalosno je vidjeti da legende cityja su sve igraci koji jos uvijek igraju jer likovi uopce nemaju historiju i legende kluba koji su nekad davno igrali
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi