"Pokazali su svoje pravo lice": Novi kiks Fenera, navijači prilaze Džeki i Tadiću...

Unatoč kiksu...

"Pokazali su svoje pravo lice": Novi kiks Fenera, navijači prilaze Džeki i Tadiću...

Edmir Škorić

Iako je izgledao nezaustavljivo sa 19 pobjeda u 19 utakmica, turski velikan Fenerbahče ipak je posustao, pa je u posljednje vrijeme u slaboj formi.

Fenerbahče je danas u 12. kolu remizirao u gostima kod Adana Demirspora. Imali su gosti svoje šanse, Edin Džeko naročito, ali nisu uspjeli da dođu do pobjede.

Nakon 12 kola Fenerbahče je prvi s 31 bodom, ali isto toliko ima i Galatasaray. Adana Demirspor je treći s 22 boda, koliko imaju i Trabzonspor, Bešiktaš i Kayserispor.

Džeko i Tadić su kao kapiten i njegov zamjenik krenuli da napuštaju stadion, a tamo su ih dočekali mladi navijači. Iako im raspoloženje nije bilo onakvo kakvo bi trebalo biti, nisu imali problem da se uslikaju sa njima i da daju autograme.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak tog detalja, a turski navijači konstatovali su da su pokazali svoje pravo lice jer, i pored neuspjeha, spremni su udovoljiti navijačima, naročito onim najmlađim.

Edin Džeko propušta utakmice reprezentacije

Ovo je posljednja utakmica prije reprezentativne pauze, pa Edin i Dušan mogu sada put BiH, odnosno Srbije.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Iako nam slijede dva meča kvalifikacija za EP protiv Luksemburga i Slovačke, Džeko je pošteđen, ali za očekivati je da bude tu kada bude najpotrebnije - u martu u baražu koji će nam biti posljednja nada da odemo na Euro 2024. u Njemačkoj.

Svakako je naš najbolji fudbaler zaslužio da veličanstvenu karijeru okonča još jednim odlaskom na veliki turnir s reprezentacijom, koju je 2014. godine predvodio i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.