Druga strana Edina Džeke: Dao je kapitensku traku Tadiću, zatim su počeli da rade živci...

Dijamant zamijenjen protiv Adanaspora

Druga strana Edina Džeke: Dao je kapitensku traku Tadiću, zatim su počeli da rade živci...

Admin Čaušević

Edin Džeko je ljutito reagovao nakon što je zamijenjen u finišu utakmice protiv Adanaspora. Igrao je Dijamant vrlo dobar meč, imao je niz prilika, ali nije uspio pronaći put do mreže i trener Ismail Karta ga je zamijenio u finišu susreta.

Fenerbahce je treći meč u nizu ostao bez pobjede nakon što je odigrao 0:0 na neugodnom gostovanju kod Adanaspora.

Džeko je bio starter sa kapitenskom trakom, ali nije imao svoj dan pošto nije uspio pronaći put do mreže.

U finišu prvog poluvremena imao je bh. golgeter stopostotnu šansu, ali je loše šutirao iz izgledne pozicije te mu je domaći golman Ozbir to odbranio.

Promašio je Džeko izglednu šansu i u 53. minuti. Išao je ka golu Adane, izbacio jednog igrača i umjesto da šutira pokušao i drugog, vratio loptu do saigrača koji se spetljao i propala je sjajna šansa.

Oglasi

Kartal je odlučio da zamijeni kapitena bh. reprezentacije u 84. minuti kada je priliku za igru dobio Batshuayji.

Prilikom izlaska iz igre Džeko je predao kapitensku traku Dušanu Tadiću te je odmahnuo rukom i nešto dobacio. Scenu pogledajte ovdje.

Kada je napuštao teren djelovao je ljutito, a nije se uopšte pozdravio sa trenerom. I na klupi je snimljen kako nešto dobacuje.

Niti jedan igrač ne voli da bude zamijenjen, izuzetak nije ni Džeko, međutim iskusnog golgetera definitivno nismo navikli vidjeti u ovakvim situacijama.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Tako je Džeko ostao na cifri od 10 golova u prvenstvu, dok Fenerbahce nije u potpunosti iskoristio poraz Galatasaraya od Hatayspora sa 2:1.

Stanje na tabeli je takvo da Fenerbahce i Galatasaray nakon 12 odigranih mečeva imaju identičan bodovni učinak. Oba kluba su skupila po 31 bod.

Top Komentari

Zax
Na klupu,on bi jos da promasi koju sansu.Mogo je gri cetri zabiti sve lik promasio
3 0
enko
Nije ti ovo reprezentacija,ovdje ima reda i zna se cija je prva i zadnja.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi