Kartal prolazi kroz pakao zbog Džeke i Freda, a Tadiću je bolje da ne čita ono što kažu za njega

Turski mediji bez milosti prema treneru Fenerbahčea

Kartal prolazi kroz pakao zbog Džeke i Freda, a Tadiću je bolje da ne čita ono što kažu za njega

Endin Čaušević

Fenerbahče je sinoć ispao u četvrtfinalu Konferencijske lige nakon što je u Istanbulu poslije penala slavio Olympiakos. Na velikom udaru javnosti našao se trener turskog tima Ismail Kartal, a svi ponovo u prvi plan stavljaju Edina Džeku.

Fener je furiozno ušao u i sinoćnji meč i već u 11. minuti uspio je povesti sa 1:0 golom Irfana Kahvecija čime je anulirana prednost Olympiakosa iz prvog susreta.

Očekivalo se da će domaći nakon toga krenuti svim silama u napad kako bi riješili pitanje pobjednika u regularnom dijelu. No, Fenerbahče je igrao s dozom opreza zbog čega su izostale neke ozbiljnije prilike, te se grčki klub uspio odbraniti.

Olympiakosov cilj bio je da utakmicu odvede u produžetke, a zatim i penale što su uspjeli da urade. Na kraju su gosti uspjeli da slave u penalima, a junak je bio golman Tzolakis koji je odbranio čak tri penala igračima Fenerbahčea.

Nakon što je turski velikan ispao iz Konferencijske lige na žestokoj meti kritika ponovo se našao trener ovog tima Ismail Kartal zbog svojih poteza koje je vukao tokom utakmice i ispostavilo se da to nije donijelo ništa dobro.

Turski mediji jutros nisu imali milosti prema Kartalu kojeg su označili za najvećeg krivca što je Fener ispao. Optužuju ga da je igrao previše oprezno u drugom poluvremenu kada je svima bilo jasno da domaći imaju šansu da zabiju drugi gol i sve riješe.

Oglasi

Potez koji je pokazao da je Kartal previše oprezan desio se u 74. minuti kada je iz igre izveo Edina Džeku i uveo Michyja Batshuayija, a Spor Arena je to označila kao trenutak koji je pokazao kukavičluk trenera Fenerbahčea.

"Džeko nije samo napadač. On je napadač kada treba, a potom i čovjek koji traži loptu i razigrava krilne igrače i trči u odbranu da brani gol svaki put kada vidi da to mora da uradi. On je i lider na terenu koji saigračima treba. Ako je Kartalova izmjena značila da traži drugi gol onda bi ostavio Džeku u igri baš kao i protiv Karagumruka. To što ga je izveo sve je pokazalo", piše Spor Arena.

Pored činjenice da je iz igre izveo Džeku u Turskoj su zamjerili Kartalu još jednu stvar. On je u 86. minuti umjesto Freda uveo Zajca i za novinare u Turskoj to je bio još jedan potpuni promašaj.

"Odluka da Fred izađe iz igre se ne može nikako opravdati. Fred koji je u Atini bio igrač preokreta je izveden kada je u veznom redu sve držao pod kontrolom. Pa, onda izvodi Kahvecija i uvodi Cengiza Undera koji mjesec dana nije bio na terenu. Nevjerovatno..".

Oglasi

Također, Spor Arena je u svom tekstu komentarisala i odluku da Dušan Tadić bude prvi izvođač penala, te smatraju da je to bila još jedna greška.

"Bez obzira na Tadićevo iskustvo nelogično je da on prvi izvodi penal kada je tu Michy Batshuayi koji je ove sezone izveo većinu penala i nije griješio. Tadić nije smio biti prvi izvođač jer je ove sezone znao fulati i previše s bijele tačke. Već tu je sve krenulo nizbrdo", zaključio je novinar Sport Arene Emrah Tasci.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Olympiakos je tako uspio da prođe u polufinale Konferencijske lige gdje će igrati protiv Aston Vile, dok se u drugom polufinalnom okršaju sastaju Fiorentina i Club Brugge.

Prve polufinalne utakmice ovog takmičenja igrat će se 2. maja, a revanš susreti na rasporedu su sedam dana kasnije.

Top Komentari

user1602245913
Džeko jedva hodao po terenu, jbt
0 2
pikaboo
Cemu nrznja, kako jedva hodao, vukao na sebe konstantno po dva igraca, ostavljao prostor tu se i osjetio oad igre kada je izasao, koliko samo prek8da je na njemu bilo, zasto pustlete tako amaterske komentare, Dzeko jednostavno zasluzuje respekt
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi