Sramota igrača Olympiakosa za sva vremena: Srušio igrača Fenera, pa mu pokazao srednji prst

Podence izgubio živce, pa ga trener odmah izveo iz igre

Sramota igrača Olympiakosa za sva vremena: Srušio igrača Fenera, pa mu pokazao srednji prst

Endin Čaušević

Fenerbahče se nije uspio plasirati u polufinale Konferencijske lige jer je sinoć nakon penala na svom terenu poražen od Olympiakosa. Ni na terenu nije nedostajalo varnica, a duel je sramotnim potezom obilježio Daniel Podence.

Ljubitelji fudbala mogli su da uživaju u dvomeču Fenera i Olimpiakosa jer smo u dvije utakmice vidjeli čak šest pogodaka, a na kraju putnik u narednu fazu takmičenja odlučen je nakon penala.

U prvom meču grčki klub je pred svojim navijačima pobijedio sa 3:2, ali je Fener sinoć već u 11. minuti anulirao taj zaostatak kada je Irfan Kahveci pogodio za 1:0.

Činilo se tada da će Fenerbahče krenuti svim silama u napad i "prelomiti" meč na svoju stranu, ali Olympiakos je uspio nekako da odoli svim napadima turskog kluba i sačuva svoju mrežu.

Nakon 120 minuta utakmice ukupan rezultat je bio 3:3, a potom smo gledali penale. Briljirao je golman gostujućeg tima Tzolakis koji je uspio da odbrani čak tri penala i najzaslužniji je što je Olympiakos na kraju prošao u narednu fazu.

S obzirom da se radi o okršaju turskog i grčkog kluba i na terenu su se očekivale velike varnice u ovom dvomeču, ali na svu sreću nije ih bilo toliko mnogo.

Oglasi

No, jedan detalj posebno je obilježio sinoćnju utakmicu, a u centru pažnje našao se Daniel Podence koji je sramotnim potezom šokirao fudbalsku javnost.

Naime, sredinom drugog poluvremena Podence je bio u duelu sa Kadiogluom kojeg je oborio na teren, a potom ničim izazvan okrenuo se prema desnom beku Fenerbahčea i pokazao mu srednji prst.

Kamere su snimile taj detalj, ali mnogi nisu vjerovali da je Podence zaista napravio tako sramotan potez. On je zbog nesportskog ponašanja dobio žuti karton, ali mnogi smatraju da je igrač Olympiakosa zaslužio i isključenje.

Detalj iz 60. minute utakmice kada je Podence pokazao srednji prst Kadiogluu možete pogledati na OVOM LINKU.

Oglasi

Podence je očito bio frustriran dešavanjima na terenu jer je bio daleko najlošiji u svojoj ekipi i skoro u svakoj akciji je izgubio loptu.

Na kraju je napravio nesportski potez koji je šokirao fudbalsku javnost, a i trener gostiju shvatio je da mora reagovati dok Podence nije u potpunosti izgubio živce i samo četiri minute kasnije izveo je ovog igrača iz igre.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Podence je svojevremeno bio velika nada portugalskog fudbala. Ponikao je u Sportingu iz kojeg je za sedam miliona eura na ljeto 2018. godine otišao u Olympakos, a dvije godine kasnije grčki klub ga je za 20 miliona eura prodao Wolvehamptonu iz kojeg je upravo stigao ljetos na posudbu do kraja sezone.

Inače, Olympiakos će u polufinalu Konferencijske lige igrati protiv Aston Ville, dok se u drugom meču sastaju Fiorentina i Club Brugge. Prve utakmice igraju se 2. maja, a sedam dana kasnije na rasporedu su revanš susreti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi