Džeko nije ni ušao u igru, a ono što je uradio Tadić pokazuje Dijamantu ko mu je pravi drug u Feneru

Pokazao poštovanje

Džeko nije ni ušao u igru, a ono što je uradio Tadić pokazuje Dijamantu ko mu je pravi drug u Feneru

Endin Čaušević

Edin Džeko jučer po prvi put nije igrao od prve minute u početnoj postavi Fenerbahčea u prvenstvenom meču, te je šansu dobio u finišu utakmice. No, i prije nego što je Džeko ušao u igru zanimljivu stvar uradio je Dušan Tadić koji je pokazao bh. napadaču da mu je pravi drug.

Fenerbahče je igrao sinoć na svom terenu gradski derbi protiv Bešiktaša u okviru 34. kola turske Superlige i uspio je da slavi sa 2:1.

No, ono o čemu su svi pričali jeste odluka Ismaila Kartala da na klupi ostavi svog najboljeg igrača Edina Džeku, a umjesto njega od prve minute zaigrao je Michy Batshuayi.

Ispostavilo se da je Kartal napravio dobar potez jer je u 30. minuti upravo Batshuayi bio taj koji je postigao pogodak za vodstvo Fenerbahčea rezultatom 1:0.

Turski mediji su pred meč protiv Bešiktaša najavljivali da će Kartal ostaviti Džeku na klupi, te navodno je to uradio jer nije bio zadovoljan kako je bh. napadač reagovao na meču protiv Sivasspora kada ga je izveo iz igre.

Tada je nezadovoljni Džeko otišao odmah u svlačionicu i iako nije Kartalu ništa rekao jasno je bilo da je bh. napadač nezadovoljan što je ponovo morao van igre i to kod rezultata 1:1.

Oglasi

Mnogima je jasno da je Kartal jučer odlučio da pokaže Džeki ko je gazda u ekipi, a iskusni bh. napadač šansu za igru dobio je tek u finišu utakmice.

Džeko je na teren ušao u 74. minuti upravo umjesto Batshuayija, ali nije imao nekih zapaženih prilika.

Ipak, trenutak koji je obilježio Džekinu izmjenu desio se kada je Dušan Tadić prošao našem reprezentativcu i stavio mu kapitensku traku oko ruke još i prije nego što je on ušao u igru.

Tadić je bio kapiten jučer jer je Džeko ostao na klupi, ali je reprezentativac Srbije odmah predao traku našem reprezentativcu kada je vidio da će on ući u igru.

Oglasi

Taj detalj iz 74. minute možete pogledati na OVOM LINKU.

Tadić je pokazao prema Džeki veliko poštovanje jer je jasno da je bh. napadač prvi kapiten tima, te je ovaj potez Srbina oduševio fudbalsku javnost u Turskoj i posebno navijače Fenera.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Fenerbahče još uvijek ima četiri boda manje od Galatasarayja i u posljednja četiri kola sezone čeka nas pravi spektakl.

Feneru su potrebne sve pobjede do kraja uključujući i direktan okršaj u pretposljednjem kolu protiv Galate, no pored toga potrebno im je da njihov ljuti rival kiksa u još jednoj utakmici kako bi nadoknadili zaostatak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi