Baljiću je jasno zašto je Džeko jučer ostao na klupi: "Edin ima 38 godina, a Kartal je mogao..."

Nekadašnji bh. reprezentativac komentarisao odluku trener Fenera

Baljiću je jasno zašto je Džeko jučer ostao na klupi: "Edin ima 38 godina, a Kartal je mogao..."

Endin Čaušević

Fenerbahče je jučer u gradskom derbiju pobijedio Bešiktaš sa 2:1 u okviru 34. kola turske Superlige, a glavna tema je odluka Ismaila Kartala da na klupi ostavi Edina Džeku i na teren pošalje Michyja Batshuayija, te je o tome pričao i nekadašnji bh. reprezentativac Elvir Baljić.

Nekoliko dana pred meč istanbulskih rivala u turskoj javnosti se pisalo da će Kartal ostaviti Džeku van početnog sastava jer je bio ljut što je bh. napadač protiv Sivasspora nakon izmjene razočarano otišao odmah u svlačionicu.

Turski mediji najavili su da će Kartal zbog toga da kazni Džeku, a iako je postojala sumnja da će to uraditi najboljem igraču Fenerbahčea na kraju je bh. reprezentativac zaista ostao na klupi.

No, Kartalu je sigurno pao kamen sa srca kada je u 30. minuti upravo Batshuayi zabio gol za 1:0, a Fener je do kraja uspio da slavi sa 2:1, te trener ovog tima nije skrivao zadovoljstvo što se ispostavilo da je donio dobru odluku kada su Džeko i Batshuayi u pitanju.

O tome da je Batshuayi dobio prednost ispred Džeke govorio je i nekadašnji bh. reprezentativac Elvir Baljić koji radi kao stručni komentator na jednoj turskoj televiziji.

Za Baljića je bila neizbiježna tema Džeko - Batshuayi, te je on bio maksimalno objektivan u toj situaciji bez obzira što se zna da je s Edinom veoma dobar prijatelj.

Oglasi

Baljiću nema ništa sporno što je Kartal odlučio malo da promijeni stvari, ali je poručio da je trener Fenerbahčea ove sezone mogao u dosta više mečeva da igra u napadu s obojicom jer je jasno o kakvim napadačima je riječ.

Također, rekao je da je jasno svima da Džeko ima već 38 godina i da je Michy dosta mlađi, te da je zbog toga Kartal mogao i više da ih kombinuje tokom sezone kako bi u finišu obojica na vrhuncu forme u najvažnijim utakmicama.

"Pričam samo o utakmici prvenstva Fener - Bešiktaš. Kartal je napravio promjenu da nakon dugo vremena Batshuayi počne umjesto Džeke i to se isplatilo. No, on je to mogao u sezoni i više da radi, odnosno da ih koristi i zajedno dosta više", priča Baljić i nastavlja.

"Znamo da Džeko ima već 38 godina i možda je Batshuayi mogao da počne od prve minute u više utakmica jer je on mlađi igrač sa dosta više energije. Također, veoma je snažan za jednog napadača. Rekao si i sam da je dao 23 gola ove sezone u svim takmičenjima, a Džeko je dao jedan više".

Oglasi

"Mogao ga je više koristiti u prvenstvu i to je jasno svima. Ipak, mislim da je Kartal danas Batshuayiju dao šansu zbog Džekinih igara u posljednje vrijeme gdje nije bio toliko zapažen kao što smo navikli. Sigurno je da će ga sada više koristiti nakon što je on dao gol, ali to je on morao i ranije da napravi. Imaju ozbiljan zaostatak za Galatom jer četiri boda nisu malo kada znate da su ostale još četiri utakmice do kraja".

U preostala četiri kola sigurno nas čeka spektak. Fener u narednom kolu gostuje Konyasporu dok Galata dočekuje Sivasspor.

Potom u 36. kolu sastaju je Fenerbahče - Kayserispor i Karagumruk - Galatasaray, a u pretposljednjem kolu čeka nas direktan okršaj ljutih rivala kada će Galata ugostiti ekipu Fonera.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U zadnjem kolu Fenerbahče dočekuje Istanbulspor, a Galatasaray ide u goste Konyasporu. Jasno je da je pred Fenerom težak zadatak jer su im potrebne sve pobjede do kraja uključujući i gradski derbi, ali i još jedan kiks Galate u nekoj od preostale tri utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi