Dvije bh. legende uživaju u Istanbulu, ručak i kafa, a onda fotografija i opis za pamćenje

Baljić i Džeko u centru pažnje

Dvije bh. legende uživaju u Istanbulu, ručak i kafa, a onda fotografija i opis za pamćenje

Endin Čaušević

Elvir Baljić najbolje dane igračke karijere proveo je u Turskoj gdje već živi dugo vremena, a legendarni bh. fudbaler iskoristio je priliku za druženje s Edinom Džekom koji je za kratko vrijeme postao nova zvijezda Istanbula.

Baljić je briljirao igrajući za Fenerbahče i Galatasaray, a svi još uvijek pamte kada je na ljeto 1999. godine upravo iz Fenera prešao u slavni Real Madrid u transferu vrijednom preko 20 miliona eura što je tada za Tursku bio apsolutni rekord.

Nekadašnji bh. reprezentativac je najveći dio karijere proveo upravo u Turskoj gdje je još igrao za Bursaspor, Konyaspor, Ankaragucu i Istanbulspor u kojem je završio svoju karijeru 2008. godine.

Nakon toga posvetio se trenerskom poslu, ali je Baljić nastavio da živi u Turskoj gdje ga danas viđamo i kao stručnog komentatora na tamošnjim televizijama i po objavama na Instagramu vidi se koliko Baljić uživa u životu.

Legendarni fudbaler iskoristio je priliku i za druženje s Edinom Džekom koji je ljetos stigao u Fenerbahče i za kratko vrijeme postao je lider i glavni igrač ovog kluba, te je oduševio sve svojim igrama.

Oglasi

Baljić se oglasio danas na Instagramu i objavio je fotografiju s Džekom, te je oduševio bh. navijače.

"Ugodno druženje", napisao je Baljić uz fotografiju s kapitenom Fenerbahčea, te je dobio sjajne komentare od navijača tog istanbulskog velikana.

Opis nije dostupan.

Fotografiju je objavio i Džeko, a njegov opis posebno je bacio u trans navijače Fenerbahčea.

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Džeko i Baljić se poznaju već dugo vremena jer su sarađivali i godinama u reprezentaciji BiH dok je selektor bio Safet Sušić, a upravo je popularni Balja tada bio u stručnom štabu.

Pored toga u trenerskoj karijeri radio je još u Karabuksporu, Alanyasporu i Akhisaru, a posljednji angažman imao je prije tri godine kada je bio na klupi Tuzla Cityja.

Top Komentari

Mel_Glupson
Ovog Đeku zubonju kujicu malu ne mogu gledat ocima .. patriota sa hrvackim pasosom .. kabadahija sto je maltretirao hajrovića sa svojim pajdašem spahom i ibricicem..sto to novinaru smradu ne istražiš
1 3
FahrudinKonjHodzic
djeko je karna spram velezovih legendi nemere bolan hamburgerdjija djeko u recencu sa legendama veleza u spici kakve su bili mehmedalija kodro dulo bajovic i muharem mujic
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi