Galatasaray riga vatru: Mauro Icardi završio kao famozni turski sudija Halil Meler!
FOTO: EPA

Nakon derbija protiv Fenerbahcea

Galatasaray riga vatru: Mauro Icardi završio kao famozni turski sudija Halil Meler!

Haris Zilić

Istanbulski derbi između Fenerbahcea i Galatasaraya u okviru Super lige Turske koji se dugo najavljivao ponudio je sve osim fudbala. Na kraju utakmice bilo je preko 40 prekršaja, a rezultat 0:0.

Po završetku meča oglasil su se iz Galatasaraya smatrajući da VAR nije korišen u pojedinim situacijama.

To se posebno odnosi na duele u kojima je bio Mauro Icardi koji je na utakmici zaradio modricu ispod oka i čini se da je prošao kao sudija Meler prošle sedmice, koji je također sa modricom napustio teren.

Utakmicu je sudio 35-godišnji Arda Kardesler i ovaj arbitar je očekivano bio u centru pažnje zbog dešavanja u Turskoj posljednjih sedmica, uključujući pomenuti fizički napad na sudiju Halil Umut Meler zbog čega je predsjednik Ankaragucua Faruk Koca doživotno suspendovan.

Pomenutu sliku Icardija Galatasaray je stavio na zvanične kanale na društvenim mrežama i žestoko prozvao Fudbalski savez Turske.

Oglasi

"Sudije žele samo pravdu za sebe, a manipulišu turskim fudbalom. Stavljamo ovu sliku da vide svi ono što nije vidjela VAR soba i 26 kamera. Nadamo se da će jednog dana biti stid sve one koji su doveli turski fudbal do ove situacije", naveli su iz Galatasaraya.

Imao je Icardi tokom utakmice nekoliko duela, a izdvaja se i naugravanje sa našim Edinom Džekom naklon jendog prekršaja na sredini terena.

Udarac u lice naljutio sve u Galatasarayu

Situacija zbog koje su reagovali iz redova Galatasaraya je nakon duela Djikua i Icardija. Prilikom borbe za što bolju poziciju Dijku je udario Icardija u lice, a sudije se nisu oglasile.

Svoj komentar je nakon svega dao i legendarni turski fudbaler, Nihat Kahveci.

Oglasi

"Je li ono što je Dijku uradio Icardiju šamar ili udarac. Sve sam vidio. Zašto VAR nije intervenisao? Udario ga je, vidio sam da ga je udario."

"Da je Nelsson (štoper Galatasaraya) nešto takvo uradio Džeki cijeli stadion bi ušao na teren. Shvatit ćete šta želim reći", poručio je legendarni napadač koji je tokom karijere igrao za Bešiktaš.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Čini se da će derbi dobiti "treće poluvijreme", a moglo bi biti žestoko u petak u Saudijskoj Arabiji.

Naime u petak 29. decembra Fenerbahce i Galatasaray će igrati finale turskog Super Kupa na tlu Saudijske Arabije i to će biti borba za trofej koja bi mogla dodatno pdogrijati vatru na terenu.

Top Komentari

RZ88
Koji su to debili pa ovo mu je modrica kad je pao na travu a ovaj Fenerov ga slučajno zakačio petom tačnije nije ni vidio.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi