Džeko i saigrači u retro dresovima morali na zagrijavanje, pa ekspresno stiglo objašnjenje

Sve je dio promocije turskog filma

Džeko i saigrači u retro dresovima morali na zagrijavanje, pa ekspresno stiglo objašnjenje

Endin Čaušević

Fenerbahče i Samsunspor igraju u Istanbulu utakmicu 21. kola turske Superlige, a fudbaleri domaćeg tima su na zagrijavanje istrčali u zanimljivim dresovima, no ubrzo je stiglo objašnjenje o čemu je riječ.

Fener na Sukru Saracoglu stadionu igra protiv Samsuna i ima ulogu velikog favorita, te bi sve osim pobjede domaćeg tima bilo veliko iznenađenje.

Ismail Kartal nije ništa eksperimentisao danas i na teren je poslao svoj najjači sastav, a od prve minute tu je i Edin Džeko.

Također, dosta pažnje igrači Fenerbahčea privukli su tokom zagrijavanja zbog zanimljivih dresova u kojima su se pojavili na teren.

Riječ je o retro dresovima Fenerbahčea, a ubrzo je stiglo objašnjenje zbog čega su ih igrači ovog kluba nosili tokom zagrijavanja pred današnju utakmicu.

Oglasi

Naime, to je dio promocije turskog filma "Zaferin Rengi" koji je posvećen upravo Fenerbahčeu i utakmici koju je ovaj klub odigrao 29. juna 1923. godine.

Radnja filma odvija se u periodu od 1918. do 1923. godine kada je Istanbul bio pod opsadom, te kada je Fenerbahče prolazio kroz veoma težak period.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Zaferin rengi poster

Ovaj film će premijerno biti prikazan 16. februara, a današnji potez Fenerbahčea s posebnim dresovima je dio promocije istog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti