Učinjena je tada velika nepravda Edinu Džeki - Danas će opet biti mnogo komentara za sličnu stvar
Michy Batshuayi dao četiri gola u prošloj utakmici - Danas grije klupu Edinu Džeki.

Džeko i Batshuayi u glavnim ulogama

Učinjena je tada velika nepravda Edinu Džeki - Danas će opet biti mnogo komentara za sličnu stvar

E. Ganibegović

Kroz svoju sjajnu karijeru Edin Džeko je na svojoj koži dosta puta osjetio i nepravdu. Danas je on "s druge strane". Jasno, ni kriv ni dužan, no biti će mnogo komentara.

Fudbaleri Fenerbahčea od 14 sati na Sukru Saracoglu stadionu dočekuju Samsunspor. Radi se o utakmici 21. kola turske Super Lige.

Domaći tim je apsolutni favorit. Bez obzira na ime protivnika, kreće se s najjačim sastavom koji kao kapiten u vrhu napada predvodi bh. napadač i najbolji strijelac lige, Edin Džeko.

Nepravda prema Michyju Batshuayiju?

Mnogo će sigurno komentara biti na račun postave Fenerbahčea. Naime, belgijski napadač Michy Batshuayi na prošloj utakmici je postigao čak četiri pogotka, a danas grije klupu.

Jasno je da je Edin Džeko glavni igrač tima, pa je bez obzira na sve ovo i očekivano. No, nema sumnje da će Batshuayi dobiti priliku u drugom poluvremenu, kako to obično biva.

Četiri gola Edina Džeke protiv Tottenhama

Svi pamtimo kada je Edin Džeko u dresu Manchester Cityja protiv Tottenhama postigao četiri pogotka. Roberto Mancini učinio mu je veliku nepravdu tada i u idućoj utakmici ga ostavio na klupi.

Oglasi

Trebalo je biti psihički jak i sve to podnijeti, što Džeko svakako jeste. No, Batshuayiju je sada možda i lakše, jer naspram sebe ipak ima ozbiljnu fudbalsku veličinu i kapitena tima.

Ono što također treba dodati jeste da je Džeko dao četiri gola jednom od najboljih timova Premier lige, dok je Batshauyi pogađao protiv tima koji se bori za ostanak u drugom rangu (Adanaspor).

Inače, u toj utakmici protiv Adanaspora za Fenerbahče je debitovao i Rade Krunić. Danas bivši igrač Milana svoju šansu čeka s klupe. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Fenerbahce: Livaković, Muldur, Bonucci, Oosterwolde, Kadioglu, Fred, Yuksek, Kahveci, Szymanski, Tadić, Džeko.

Samsunspor: Kocuk, Ozturk, Satka, Bola, Yavru, Antalyali, Ait Bennasser, Holse, Tait, Kilinc, Marius.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi