Navijač snimao Džeku i Krunića, a onda je bh. veznjak pokazao da je u Istanbul stigao spreman na sve

Demonstrirao kako se to radi

Navijač snimao Džeku i Krunića, a onda je bh. veznjak pokazao da je u Istanbul stigao spreman na sve

Endin Čaušević

Fenerbahče je prije dva dana pred svojim navijačima deklasirao Adanaspor sa 6:0 u meču šesnaestine finala Kupa Turske, a debi za ovaj klub upisao je i Rade Krunić. Pred početak utakmice upravo su Krunić i Edin Džeko bili u centru pažnje jer je navijač snimio zanimljiv detalj njih dvojice.

Krunić je nakon skoro pet godina odlučio da napusti Milan i prije nekoliko dana stigao je u Fenerbahče na posudbu do kraja sezone. Bh. veznjak je i debitovao za Fenerbahče i to u visokoj pobjedi ovog tima protiv Adanespor.

Fener je pred svojim navijačima deklasirao Adanu i plasirao se u osminu finala Kupa Turske, a trener Ismail Kartal iskoristio je priliku da odmori nekoliko prvotimaca.

Tako su Edin Džeko, Dušan Tadić i Sebastian Szymanski koji su udarni trio Fenerbahčea ove sezone ostali na klupi i dobili su priliku za odmor, dok je Krunić na terenu proveo svih 90 minuta.

Upravo su Džeko i Krunić bili u centru pažnje jer je jedan od navijača s tribine uspio da snimi zanimljiv detalj dok su se igrači Fenerbahčea zagrijavali pred početak ove utakmice.

Oglasi

Krunić je pratio atmosferu na tribinama, te se vidjelo da već zna kakav običaj imaju navijači kada skandiraju nekom od igrača. Taj igrač se priključi navijanju, a Krunić je upravo Džeku pitao šta treba raditi ako upravo njega prozovu s tribina.

Iako je stigao tek prije nekoliko dana bh. veznjak je već naučio šta da radi ako čuje da navijači skandiraju njegovo ime, a Džeko je samo potvrdio Kruniću da je i taj dio dobro savladao.

Krunić je znao kako da se pripremi jer su Džeko i Tadić na prvom meču za Fenerbahče prošli "inicijaciju" kod navijača i to su odradili kako treba, a sigurno da je i bh. veznjak pogledao taj video kako bi vidio šta treba da uradi.

No, i pored toga odlučio je i Džeku pitati da li to radi kako treba, a ni slutio nije da će to jedan od navijača Fenerbahčea snimiti i objaviti na društvenim mrežama.

Kartal zadovoljan kako je Krunić odigrao debi za Fener

Trener Fenera nakon meča protiv Adanespor pričao je i o Kruniću, te je poručio da je zadovoljan partijom bh. reprezentativca.

"Odigrao je dobru utakmicu. Iako mu je ovo bio prvi susret u našem dresu bio je dobar. Stigao je iz Milana i zna šta da radi na terenu. Radi se o iskusnom igraču. Željeli smo ga. Počeo je na poziciji zadnjeg veznog, a nakon toga je prešao na štopera gdje je odigrao zaista sjajno", rekao je Kartal nakon utakmice.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Igrači Fenerbahčea narednu utakmicu igraju u nedjelju kada će na svom terenu ugostiti Samsunspor u meču 21. kola Superlige. Ova utakmica igra se od 14 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi