Fenerbahče čestitao Džeki rođendan, a ono što su navijači uradili pokazuje kakav status ima u klubu!

Potrudili se da budu orginalni

Fenerbahče čestitao Džeki rođendan, a ono što su navijači uradili pokazuje kakav status ima u klubu!

Endin Čaušević

Najbolji fudbaler Bosne i Hercegovine, Edin Džeko, danas proslavlja svoj 38. rođendan, a pojedini navijači Fenerbahčea itekako su se potrudili da budu što orginalniji kada je u pitanju rođendanska čestitka za Dijamanta.

Džeko je rođen na današnji dan 1986. godine u Sarajevu i najbolji fudbaler naše zemlje svih vremena proslavlja danas svoj 38. rođendan.

Bh. napadač je već dobio veliki broj čestitki iako je dan tek počeo, a neke od njih je Džeko objavio na svom Instagram storyju.

Također, njegov klub Fenerbahče bio je među prvima koji se oglasio povodom rođendana svog kapitena, a na toj objavi turskog velikana uslijedila je i lavina komentara navijača Fenera.

Fenerbahče je na zvaničnim profilima na društvenim mrežama čestitao Džeki rođendan, a posebno je zanimljivo bilo čitati komentare navijača tog kluba na Twitteru.

Oglasi

Pojedini navijači Fenerbahčea su se itekako potrudili da budu što orginaliniji i neki od njih su odlučili na bosanskom jeziku da čestitaju Dijamantu rođendan.

Također, Fenerbahče danas igra u gostima derbi protiv Trabzonspora, a jedan od navijača je poručio u komentarima da se nada da će im Džeko dati poklon za rođendan, odnosno zabiti pogodak i donijeti pobjedu.

Komentari navijača Fenerbahčea na bosanskom jeziku samo potvrđuju kakav status Džeko ima u Fenerbahčeu gdje je postao ikona iako je tek prošlog ljeta stigao u ovaj klub.

Oglasi

Džeko je u Fenerbahče došao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Interom, a dolazak u Tursku za našeg iskusnog napadača bio je pun pogodak.

U dosadašnjem dijelu sezone Džeko je u dresu Fenerbahčea upisao 36 nastupa u svim takmičenjima i dao je 22 gola, a od toga čak 18 pogodaka zabio je u turskom prvenstvu. Pored toga upisao je i devet asistencija.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Iako ima već 38 godina Džeko ne razmišlja o penziji jer i dalje igra na vrhunskom nivu, a bh. napadač s Fenerbahčeom ima ugovor do ljeta 2025. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti