Džeko i Krunić idu dalje ka evropskom trofeju, Peljto opravdao povjerenje UEFA-e

Konferencijska liga

Džeko i Krunić idu dalje ka evropskom trofeju, Peljto opravdao povjerenje UEFA-e

E. Ganibegović

Fenerbahce i Fiorentina su u četvrtfinalu Konferencijske lige, a na njihovim utakmicama večeras mogli smo pratiti aktere iz Bosne i Hercegovine.

U revanš utakmici osmine finala Konferencijske lige Royale Union SG je slavio protiv Fenerbahcea 0:1, ali je turski tim zahvaljujući pobjedi 3:0 u prvoj utakmici prošao dalje.

Gol Osayi-Samuela u 18. minuti je poništen zbog ofsajda, da bi Rasmussen donio pobjedu gostima iz Belgije u 68. minuti.

Edin Džeko je večeras igrao posljednjih 15 minuta utakmice, dok Rade Krunić nije bio u konkurenciji zbog žutih kartona i njih dvojica idu dalje u borbu za trofej.

Može sigurno biti zadovoljan i selektor Savo Milošević jer se četiri dana pred okupljanje dva bitna igrača nisu previše zamarala.

U Firenci smo pratili utakmicu Fiorentine i Maccabija iz Haife. Bilo je 1:1, a dalje ide Fiorentina koja je u prvoj utakmici slavila 4:3.

Oglasi

Barak je doveo Firoentinu u vodstvo u 59. minuti, da bi izjednačenje Izraelcima donio Khalali u 88. minuti susreta, no vremena za nešto više nije bilo.

Ovu utakmicu sudila je ekipa iz Bosne i Hercegovine i možemo reći da je povjerenje koje im je dala UEFA ponovo opravdano.

Irfan Peljto je bio glavni sudija, a pomagali su mu Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo. Miloš Gigović je bio četvrti sudija.

Ovome dodajmo da su 0:0 u Češkoj odigrali Viktoria Plzen i Servette i ovaj susret će ići u produžetke nakon što je 0:0 bilo i u prvoj utakmici.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Svih 90 minuta za goste iz Švicarske odigrao je Miroslav Stevanović, koji nije pozvan za martovsko reprezentativno okupljanje.

Konferencijska liga, osmina finala, revanš utakmice:

Fenerbahce - Royale Union SG 0:1
Fiorentina - Maccabi Haifa 1:1
Viktoria Plzen - Servette 0:0 (produžeci)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi