Džeko držao motivacioni govor, ali svi su gledali samo njega: Boljeg saradnika Edin nije imao

Pravi profesionalac

Džeko držao motivacioni govor, ali svi su gledali samo njega: Boljeg saradnika Edin nije imao

Endin Čaušević

Edin Džeko već u prvom zvaničnom nastupu za Fenerbahče pokazao je kakvo pojačanje je dobio ovaj klub, a snimak iz svlačionice gdje je bh. napadač saigračima održao govor pokazuje i kakvog lidera je turski velikan dobio. No, Džeko ima i desnu ruku u Feneru, a upravo su u tog čovjeka svi gledali dok je Dijamant držao govor.

Džeko je prošlog mjeseca stigao u Fener kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Interom i nakon osam godina napustio je Italiju.

S klubom iz Istanbula potpisao je dvogodišnji ugovor, a iako ima već 37 godina naš reprezentativac pokazao je da će biti veliko pojačanje, te je u prvoj zvaničnoj utakmici za FEnerbahče oduševio fudbasku javnost.

Dijamant je u pobjedi protiv Zimbrua zabio gol i upisao dvije asistencije, ali ono što je najviše obradovalo navijače Fenera jeste činjenica da je Džeko pokazao zbog čega mu je trener odmah dao kapitensku traku.

Iako je tek stigao u klub iskusni napadač je pokazao da je pravi lider na terenu, ali i van njega. Također, na društvenim mrežama pojavio se i video iz svlačionice koji je nastao pred sami početak meča.

Oglasi

Džeko je održao motivacioni govor svojim saigračima pred izlazak na teren, no ostao je u sjeni čovjeka koji je njegova desna ruka otkako je stigao u klub.

Riječ je o prevoditelju koji je zadružen da igračima koji ne razumiju engleski jezik prevodi ono što se priča na turskom i obratno, a da je u tome nevjerovatan pokazao je upravo tokom Džekinog govora.

Potrudio se maksimalno da prenese ostalim igračima Džekinu poruku i to je uradio dosta strastveno i emotivno zbog čega je dobio velike pohvale navijača Fenera.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Kasnije se s Džekom pojavio i u mix zoni kada je bh. napadač davao izjave za turske medije i tada se vidjelo da njih dvojica zaista odlično funkcionišu.

Top Komentari

sick_boy
Preimenujte app u edin djeko...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti