Spiker na stadionu morao uzeti mobitel, snimiti i svijetu pokazati ko je i šta je Edin Džeko!

"Džekomanija" stigla u Istanbul

Spiker na stadionu morao uzeti mobitel, snimiti i svijetu pokazati ko je i šta je Edin Džeko!

Endin Čaušević

Fudbaleri Fenerbahčea u srijedu su na svom terenu deklasirali moldavski Zimbru sa 5:0, a sjajan meč u svom debiju odigrao je Edin Džeko. Dijamant je uspio da zabije jedan pogodak, a oficijelni spiker na stadionu snimio je reakciju navijača kada je uzvikivao ime iskusnog bh. reprezentativca

Džeko je pojačao Fenerbahče prije nešto više od mjesec dana, a kakav status ima u turskom klubu najbolje pokazuje činjenica da mu je odmah pripala kapitenska traka.

Već u prvoj utakmici Dijamant je pokazao da će biti veliko pojačanje iako su mnogi sumnjali u to govoreći da ima već 37 godina i da je njegovo vrijeme prošlo.

Međutim, Džeko je protiv Zimbrua odigrao fantastičnu utakmicu na kojoj je zabio pogodak i dodao dvije asistencije. Zbog toga je bh. napadač zasluženo izabran za igrača utakmice, a bolji debi nije mogao ni sanjati.

Džeko je već sada čini se prva zvijezda u Fenerbahčeu, a to je najbolje pokazao video kojeg je objavio oficijelni spiker turskog velikana.

Oglasi

On ima običaj da na društvenim mrežama objavljuje videa iz svoje kabine, a najviše su to detalji s mečeva kada Fener zabije pogodak, a potom on zajedno s navijačima uzvikuje ime strijelca tog gola.

Tako je bilo i u 61. minuti kada je Džeko zabio pogodak za 3:0, a potom je na tribinama nastala totalna ludnica.

Spiker je uzeo mikrofon u ruke i tražio je pomoć navijača, a potom se ime našeg Dijamanta orilo stadionom Fenerbahčea.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Ovo je najbolji dokaz da je Džeko u Feneru dočekao na fantastičan način, a svojom briljantnom igrom u debiju se na najbolji način zahvalio navijačima zbog toga.

Fener iduće sedmice igra u Moldaviji revanš protiv Zimbrua, ali već sada je jasno da je turski klub već jednom nogom u trećem pretkolu Konferencijske lige.

Top Komentari

user1670945171
Jedan je DZEKO???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi