Edin Džeko ponovo donio pobjedu Fenerbahčeu, VAR rastužio Freda

Novi gol bh. reprezentativca

Edin Džeko ponovo donio pobjedu Fenerbahčeu, VAR rastužio Freda

Edmir Škorić

Nogometaši Fenerbahčea gostovali su u Samsunu ekipi Samsunspora u 2. kolu turske Superlige, te su upisali i drugu pobjedu u novoj sezoni. Slavili su sa 2:0.

Tim prepun zvijezda, predvođen kapitenom Edinom Džekom, dosta se mučio u Samsunu iako je bio veliki favorit, ali je na kraju došao do pobjede i to potpuno zasluženo.

Redale su se šanse za goste, domaćin se uspješno branio, no nije izdržao do kraja. U 62. minuti je proradila veza iz Rome. Cengiz Under je sjajno ubacio, a Edin Džeko glavom loptu poslao u mrežu domaćina.

Ovo je Edinu bio već treći gol u Superligi, budući da je dva postigao protiv Gaziantepa u 1. kolu. Uz to, ima gol i dvije asistencije u mečevima kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Bh. napadač je u 78. minuti napustio teren, dobiće dodatno odmora kako bi što spremniji dočekao duel sa Twenteom u četvrtak u play-offu Konferencijske lige.

Oglasi

Za Fener su debitovali Under i Fred, koji je došao kao veliko pojačanje iz Manchester Uniteda, a Brazilac je u 72. minuti čak postigao i lijep gol na poigravanje Dušana Tadića, no nakon skoro pet minuta čekanja VAR je poništio gol zbog toga što je ranije u akciji Tadić bio u ofsajdu.

Fener je u 98. došao do drugog gola i ostvario novu pobjedu, Szymanski je pogodio za 2:0. U trećem kolu će narednog vikenda ugostiti Basaksehir. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Prije toga, podsjetimo, dočekuje Twente u četvrtak navečer i pokušat će u dvomeču sa Nizozemcima da izbori grupnu fazu Konferencijske lige.

U tom dijelu Istanbula čak devet godina čekaju na titulu i vjeruju da je došlo vrijeme za to nakon što su dovedene velike zvijezde i vrhunski igrači poput Džeke, Tadića, Freda, Undera...

Top Komentari

kikiriki
Bravo Dzeko,bio i osto majstor svog zanata,niko nema prava bilo kakvu kritiku da ti uputi
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi