Edin Džeko postigao novi gol za Fener!

Na asistenciju Cengiza Undera

Edin Džeko postigao novi gol za Fener!

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Edin Džeko postigao je novi pogodak u dresu Fenerbahčea.

Fener u drugom kolu turske Superlige gostuje Samsunsporu. Prvih 45 minuta završeno je bez pogodaka, dosta su se gosti iz Istanbula mučili, a onda - Džeko.

Na asistenciju Cengiza Undera je u 62. minuti glavom postigao novi gol u svom novom timu, već treći nakon nepuna dva kola, a jedan i u mečevima kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Džeko je ovog ljeta kao slobodan igrač potpisao za Fenerbahče nakon sjajnih sezona u Interu. Već sada se isplaćuje turskom velikanu s kojim želi titulu.

U prvom nastupu u Superligi dao je dva gola Gaziantepu, a i večeras se upisao u strijelce.

U jednom intervjuu za turske novine govorio je o odluci da potpiše upravo za Fener kojeg smatra najvećim klubom u Turskoj.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Znam da me Bešiktaš tražio prije dvije godine, ali sada me želio jedino Fenerbahče. Izabrao sam ovaj klub jer nije osvojio prvenstvo 9 godina, za mene je to nezamislivo i to je vodilo moj izbor. Važno je da svojim kvalitetima mogu usrećiti ljude ne samo na terenu, već i van terena, i da ovaj mentalitet i kvalitet prenesem ovdje. Jer ovaj tim svake godine treba da osvaja trofeje. Kada sam razgovarao sa klubom, vidio sam koliko me žele. Predstavili su mi cijeli projekat. Ne mogu dati detalje. Ali Fenerbahče je najveći turski klub. Jednom kada su došli kod vas i ukazali vam poštovanje, meni je to bilo dovoljno. Kada sam razgovarao sa njima, kada sam razgovarao sa predsjednikom, i on je bio veoma oduševljen. On je zaljubljen u klub i želi da ovaj klub postane šampion".

Osim Edina, u Fener je ovog ljeta iz Ajaxa došao Srbin Dušan Tadić, a potom Cengiz Under iz Marseillea i Fred iz Manchester Uniteda, pa je realno očekivati da se nakon devet godina ovaj tim popne na vrh turskog nogometa, te da titulu preuzme od gradskog rivala Galatasarayja.

Top Komentari

Zax
Turska liga malo jaca od kisele vode,ovaj Fener Zvezda ubila da nisu znali za sebe.
0 0
Ado_GTI
Džeko King.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti